Élet-Stílus

Barrera elvérzett Khannal szemben

A britek üdvöskéje, Amir Khan technikai döntéssel verte a manchesteri profiboksz-gálán a mexikóiak legendás öklözőjét, Marco Antonio Barrerát.

A 2004-es athéni olimpián ezüstérmes pakisztáni származású
bokszoló végig irányította a találkozót, nagyobb tempóban és hatékonyabban bokszolt nagynevű, de fiatalnak már aligha nevezhető, 35 éves ellenfelénél, akit gyakorta el is talált.

Barrera ugyanakkor közel sem volt teljes értékű harcos, miután a nyitó menetben egy összefejelés következtében súlyosan megsérült: a jobb oldalon a homlokán csúnyán felszakadt a bőr, a vérzést pedig képtelenek voltak elállítani a ringsarokban.

A mérkőzésvezető először a 4. felvonásban konzultált a ringorvossal, és ugyan ekkor még engedte tovább bokszolni Barrerát, az 5. menetben – az orvos javaslatára – már úgy döntött, ebből elég volt, és véget vetett a küzdelemnek.

A 22 éves Amir Khan mind a három pontozónál fölényesen vezetett, mikor kénytelen-kelletlen véget ért a csata, ámbátor sohasem derül ki, hogy Barrerára mire lett volna képes Kahnnal szemben, ha fején nem éktelenkedik egy 4-5 centiméter hosszú, mély, vérző seb.

A brit csodagyerek a 20. sikerét aratta a profik között, és a másodikat azóta, hogy a kolumbiai Bredis Prescott 2008 szeptemberében legyőzte, az első negyedben kiütötte őt.

Szombat éjszaka Kovács István csatolta fel a derekára a
WBO könnyűsúlyú interkontinentális bajnokának járó övet, és ő WBA nemzetközi bajnoka, illetve a brit nemzetközösségnél is Kahn birtokolja a könnyűsúly trónját. Egy komoly cím, a világbajnoki öv azonban még hiányzik a gyűjteményéből.

A korábban három súlycsoportban is világbajnoki címig jutott Barrerra 65 győzelem mellett a hetedik vereségét szenvedte el.

Abraham megvédte címét

Továbbra is Arthur Abraham az IBF, a Nemzetközi Bokszföderáció középsúlyú világbajnoka, miután a szombat esti címvédő meccsén egyhangú pontozással nyert kihívója, az amerikai Lajuan Simon ellen. Az örmény születésű, de német állampolgárként versenyző Abraham kilencedik alkalommal őrizte meg vb-övét ebben a kategóriában, s a hivatásosok között vívott eddigi mind a 29 mérkőzésén győzött, vagyis továbbra is tökéletes a mérlege. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik