Élet-Stílus

Visszavette a vezetést a Loki

A címvédő debreceniek gólzáporos győzelmet arattak hazai pályán a Nyíregyháza ellen, és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően újra az élre álltak. A Vasas meglepetésre otthon kapott ki a Siófoktól, a Győr és a Honvéd ikszelt a Soproni Liga 19. fordulójában.

Vasas-Siófok 0-1

Az Illovszky Stadionban – a szurkolók általános felháborodására – csak egyetlen pénztár nyitott ki a találkozó előtt, így több százan is lemaradtak a kezdésről. A szurkolók azonban nem maradtak le semmiről, az első félidőben egyetlen említésére méltó helyzetet sem lehetett feljegyezni.

A fordulást követően az osztrák Daniel Kogler egy bombagóllal vezetést szerzett a vendégeknek. A sérülésektől és eltiltásoktól tizedelt Vasas nagy erőket mozgósított, de a játékosok rendre határozatlanok voltak a kapu előtt, így a Siófok mindhárom pontot elvitte Angyalföldről.

Debrecen-Nyíregyháza 4-0

Nem túl magas színvonalú játékot hozott az első félidő, amelyben a válogatott Rudolf remekbe szabott találattal szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. A napfényes időben a küzdelem inkább a mezőnyben folyt, mintsem a kapuk előtt.

Örömünnep Debrecenben (MTI)

Örömünnep Debrecenben (MTI)

A szünet után növelte előnyét a listavezető. A debreceniek a második játékrészben már sokkal pontosabban és jobban játszottak, aminek egy magabiztos siker lett a végeredménye.

Honvéd-Paks 1-1

Az első perctől a Honvéd irányította a mérkőzést, de fölénye többnyire meddőnek bizonyult, azonban a második félidő közepén Hidi távoli bombája révén vezetést szerzett. Ezt követően a Paks támadott többet, s próbálkozásaikat a hosszabbításban koronázta siker, így mentve pontot Gellei Imre 500. NB I-es meccsén.

REAC-ETO 0-0

Az első félidőben kevés helyzet akadt, ám a folytatásban élénkebb lett az iram. A hajrában több bírói ítélet borzolta a kedélyeket, s a meccset tíz emberrel befejező sereghajtó REAC pontot szerzett.

Kecskemét-Fehérvár 2-1

A mozgalmas első félidőben Kormos két találatával biztos előnyt szerzett a Kecskemét. A folytatásban sem csökkent az iram, ám a vendégek erejéből csak egy becsületgólra tellett.

Soproni Liga, 19. forduló:
Budapest Honvéd-Paksi FC 1-1 (0-0)
Gól: Hidi (64.), illetve Tököli (92.)

Vasas-BFC Siófok 0-1 (0-0)
Gól: Kogler (50.)

DVSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus FC 4-0 (1-0)
Gól: Rudolf (12., 71.), Oláh (48.), Dudu (88.)

REAC-Győri ETO FC 0-0
Kiállítva: Kovács II Z. (88.)

Kecskeméti TE-ERECO – FC Fehérvár 2-1
Gól: Kormos (23., 35.), illetve Vujovics (92.)

Pénteken játszották:
Szombathelyi Haladás–Újpest FC 0-2

Vasárnap:
MTK Budapest–Diósgyőri VTK 17:30 ó

Hétfő:
Gabona Trans-Kaposvár – ZTE FC 19 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik