Élet-Stílus

A Veszprém nyerte a bajnoki rangadót

A címvédő MKB Veszprém 29-24-re nyert a vendég Pick Szeged ellen a Budapest Bank férfi kézilabdaliga szombati csúcsrangadóján, és győzelmével gyakorlatilag megnyerte az alapszakaszt.

Mivel a Veszprém október 26-án 30-26-ra győzni tudott a rivális otthonában, és azóta sem vesztett pontot, a Szegednek csak akkor maradt volna sansza az alapszakasz megnyerésére, ha most legalább öt góllal diadalmaskodik. A vendégek esélyeit csökkentette, hogy Ghionea bokasérülés miatt nem léphetett pályára.

Látványos góllal nyitottak a Tisza-partiak, akiktől eleinte főleg a légiósok találtak be, míg a hazaiaktól kizárólag Vujin. Fej fej mellett haladt a két gárda, majd Iváncsik Gergő duplájával fordított a Veszprém. Amikor pedig Peric is jól védett, illetve létszámfölénybe kerültek a hazaiak, minden addiginál nagyobb lett a különbség (21. perc: 12-9). Zubai két találattal faragott a hátrányból, de a szünetre visszaállt a háromgólos előny (14-11).

Kemény, de sportszerű volt az összecsapás (MTI)

Kemény, de sportszerű volt az összecsapás (MTI)

A fordulást követően Eklemovics és Krivokapic vívott gólpárbajt. Jól tartotta magát a Szeged, emberhátrányban sem adta fel, és olykor szerencséje is volt: Gál hamarabb jött vissza a kiállításból, így megint ülhetett ki. A büntetés alatt csak egyszer volt eredményes a vendégalakulat. Ráadásul Peric lélektanilag fontos pillanatokban hárított ziccert és hétméterest.

Az utolsó tíz perc 23-20-ról indult. Vujin ismét észrevétette magát, sorozatban lőtte a találatokat, és csak a klubtárs, az idősebbik Iváncsik testvér tudott vele lépést tartani. Lapcevic kiállításakor Katzirz duplázott, azonban az elnyűhetetlen Perez a végjátékban háromszor is betalált, eldöntve ezzel a két pont sorsát.

A mostani sikerrel a Veszprém változatlanul százszázalékos, a két meccsel többet játszott Szeged pedig csak a címvédőtől kapott ki. A két élcsapat legközelebb majd a bajnoki döntőben fut össze – hacsak nem borul a papírforma -, és a Szeged csak akkor taszíthatja le a trónról riválisát, ha legalább egy meccset megnyer Veszprémben.

Addig még az MKB a spanyol Ciudad Real ellen a BL-, a Pick pedig a német Nordhornnal szemben a KEK-negyeddöntőben érdekelt.

Férfi NBI:
MKB Veszprém-Pick Szeged 29-24 (14-11)
Legjobb dobók: Vujin 9/6, Iváncsik G. 7, Perez, Gulyás 4-4, illetve Krivokapic, Zubai 4-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik