Élet-Stílus

Megszorítások Huszti klubjánál

Tíz százalékkal megvágják a büdzsét a Zenitnél, Zidane szerint liverpooli Gerrard jobb Messinél és Ronaldónál is. Húsz csapat folyamodott licencért a magyar élvonalbeli bajnokság következő idényére. Rövid hírek a foci világából.

Az előző évinél tíz százalékkal kisebb költségvetésből gazdálkodhat idén Oroszország leggazdagabb futballklubja, a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Zenit. A szentpétervári egyesület a milliárdos tőkével rendelkező Gazprom konszern fennhatósága alá tartozik, s az energiaóriás most jelezte: 2009-ben a korábbinál kevesebb anyagi forrást tud biztosítani.

Az UEFA Kupa- és Európai Szuperkupa-győztes Zenit tavaly több mint 100 millió dolláros büdzsével gazdálkodhatott.

A Zenit téli szerzeményei: Huszti, Meira és Szemsov (MTI/EPA)

A Zenit téli szerzeményei: Huszti, Meira és Szemsov (MTI/EPA)


Zidane szerint Gerrard a legjobb

A franciák korábbi világ- és Európa-bajnok futballsztárja szerint Steven Gerrard, a Liverpool csapatkapitánya a jelenlegi legjobb labdarúgó. “Lehet, hogy korántsem annyira feltűnő, mint Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo, de ha nincs a csapatodban egy olyan játékos mint Gerrard, akkor az kihat mindenre – mondta a Daily Mail című brit napilapnak a 36 éves Zinedine Zidane. – Amikor a Real Madriddal trófeákat nyertünk, nekünk Claude Makelele volt hasonló, nélküle semmire sem mentünk volna”

“Fantasztikusan passzol, rengeteget ütközik és szerel, gólokat lő, de ami még ennél is fontosabb, erőt és hitet ad a pályán lévő társainak” – tette hozzá az aranylabdás játékmester.

Húsz csapat folyamodott licencért

Húsz klub nyújtotta be licenckérelmét a pénteki határidőig az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság következő idényére. A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja alapján az illetékes bizottsághoz a 16 jelenlegi NB I-es együttes mellett 4 NB II-es alakulat juttatta el kérelmét.

A csapatok: BFC Siófok, DVTK, DVSC-TEVA, Fehérvár FC, Győri ETO, Budapest Honvéd, Gabona Trans-Kaposvár, Kecskeméti TE-Ereco, MTK Budapest, Nyíregyháza Spartacus FC, Paksi FC, REAC, Szombathelyi Haladás, Újpest FC, Vasas, ZTE FC, Ferencvárosi TC, Gyirmót SE, PMFC, Lombard Pápa Termál FC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik