Élet-Stílus

Ronaldo győztes gólt szerzett – videó

A súlyos sérülésből visszatért Ronaldo harmadik mérkőzésén először játszott kezdőként, és máris győztes gólt szerzett a Corinthians színeiben szerdán, a brazil labdarúgó-bajnokságban.

A világbajnok csatár a Sao Caetano elleni hazai találkozó 50. percében volt eredményes, s neki köszönhetően csapata 2-1-re megnyerte a találkozót. A népszerű futballistát a 76. percben lecserélték.

A súlyos térdsérülése miatt 13 hónapot kihagyó Ronaldo régi önmagát idézi a napokban, legalábbis a hatékonyságot illetően, hiszen csak egy hete játszott először új csapatában tétmérkőzésen, a Brazil Kupában, majd vasárnap – bajnokin – csereként beállva már megszerezte első gólját a Corinthiansban.

A súlyával még vannak gondok, de a gólérzékenysége a régi (MTI/EPA)

A súlyával még vannak gondok, de a gólérzékenysége a régi (MTI/EPA)

“Nyitva áll előtte a válogatott kapuja. Amennyiben újra olyan formában lesz, mint 2002-ben volt, ott lehet a jövő évi világbajnokságon is” – nyilatkozta a csatárról Ricardo Teixteira, a brazil szövetség elnöke, hozzátéve, hogy az idei Konföderációs Kupán azért még nem valószínű, hogy Ronaldo beférhet a selecaóba.

Teixeira szavai összhangban állnak a szövetségi kapitány Dunga hét eleji nyilatkozatával, ez pedig nagy lökést adhat a 32 éves támadónak. Ronaldo 2008. február 13-án még az AC Milan színeiben, a Livorno elleni olasz bajnoki mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést, aminek következtében annak veszélye is fennállt, hogy végleg fel kell hagynia a futballal. A Corinthians decemberben szerződtette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik