Élet-Stílus

Mourinho szurkolót vert?

Az Internazionale edzője állítólag megütött egy angol szurkolót a Manchester Unitedtől elszenvedett 2-0-ás BL-vereséget követően. Rómában megkéseltek egy Arsenal-drukkert, Hleb pedig nem kell a Bayern Münchennek. Rövid hírek a foci világából.

A manchesteri rendőrség már vizsgálódik Jose Mourinho ügyében. „Nem sokkal éjfél előtt kaptuk a feljelentést” – nyilatkozta a rendőrség szóvivője. A portugál tréner állítólag a manchesteri Old Trafford Stadionból távozóban, csapata buszánál bántalmazta a hazai drukkert.

Az ügyben a manchesteri rendőrség nyomozást indított, s már elkérték a MU illetékeseitől a térfigyelő kamerák felvételeit. A manchesteri csapat vezetői nem kommentálták a híreket, csupán annyit közöltek, hogy hallottak a gyanúról. Az Inter képviselői ezzel szemben siettek cáfolni a hírt.

Az Inter mellesleg a Unitedtől elszenvedett 2-0-s vereséget követően idén is már a nyolcaddöntőben búcsúzott a Bajnokok Ligája küzdelmeitől.

Mourinhóék cáfolnak (MTI/EPA)

Mourinhóék cáfolnak (MTI/EPA)

Megtámadtak egy kisbuszt a Roma szurkolói

Megsérült egy kisbuszt vezető angol szurkoló a szerdai AS Roma-Arsenal labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzés előtt, amikor olasz drukkerek megtámadták a járművet.

A Roma szimpatizánsai kövekkel dobálták meg a buszt, amelynek sofőrje lábsérülést szenvedett – de nem derült ki pontosan, hogy a sebet az összetört ablakok szilánkjai okozták-e, vagy egy késszúrás. A szurkolót a mentők a helyszínen ellátták, így meg tudta tekinteni a mérkőzést. A római Il Messaggero napilap úgy tudja, hogy a rendőrség egy személyt őrizetbe vett.

A BL-párharcot az Arsenal nyerte meg tizenegyesekkel, s bejutott a negyeddöntőbe.

Felcsútra látogatott a Puskás-család

Meglátogatta a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát a legendás futballista családja; az Aranycsapat kapitányának lánya, unokái és dédunokái a Puskás Ferenc Hungary című film díszbemutatójára érkeztek Magyarországra.

A Száguldó Őrnagy felesége, Puskás Ferencné, lánya Puskás Anikó, unokái, Elisabeth és Réka, valamint dédunokái, Sara, Ane és Maite Orbán Viktornak, az akadémia alapítójának a meghívására látogatott csütörtökön Felcsútra – tájékoztatta az MTI-t Szöllősi György, a létesítmény kommunikációs vezetője.

A felcsúti akadémia 2006. november 26-án vette fel Puskás Ferenc nevét, a valaha élt legjobb magyar labdarúgó 2006. november 17-én hunyt el.

Nem kell a Bayernnek Hleb

Nem érdeklődik a Bayern München az FC Barcelonában futballozó fehérorosz Alekszandr Hleb iránt, francia középpályását, Franck Riberyt pedig mindenképpen meg szeretné tartani.

A német sajtó korábban megszellőztette, hogy a két játékos klubot cserélne, ám Karl-Heinz Rummennigge a Premiere tévés csatornának adott szerdai interjúban cáfolta ezeket a híreszteléseket. “Nem állunk kapcsolatban sem Hlebbel, sem a menedzserével, sőt a Barcelonával sem” – mondta a Bayern ügyvezetője. – Riberytől nem szeretnénk megválni, hiszen két és fél évre szóló szerződése van a klubnál, nagyszerűen játszik, a szurkolók pedig nagyon szeretik.”

Pert nyert a Real Madrid

A Le Monde nevű francia lap három éve azt állította, hogy a spanyol labdarúgóklub játékosai is igénybe vették a doppingdoktornak nevezett Eufemiano Fuentes szolgálatait.

Egy madridi bíróság elmarasztalta az újságot, mondván, a vádak minden alapot nélkülöztek. Az ítélet szerint a klubot és annak orvosát 330 ezer euró kártérítés illeti meg.

A párizsi lap 2006-ban a Real Madrid mellett az FC Barcelonát, a Valenciát és a Betist is hasonló vádakkal illette, korábban már a katalánok is nyertek egy mostanihoz hasonló pert.

Beckham játszhat vasárnap

Nem súlyos a sérülése David Beckhamnek, az AC Milan angol válogatott labdarúgójának, így ott lehet a Siena elleni, vasárnapi bajnokin. A 33 éves középpályásnak az együttes keddi edzésén ficamodott ki a jobb bokája, de állítása szerint a duzzanat már leapadt, ezért mindenképpen ott akar lenni majd a csapatban.

Carlo Ancelotti vezetőedzőnek ugyanakkor továbbra is rendkívül nehéz dolga van, hiszen egyéb sérülések miatt Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf, Kaká, Massimo Ambrosini és Ronaldinho sem bevethető a középpályán. A Milan jelenleg a harmadik a Serie A-ban.

Koeman bő keretet hirdetett

A magyar válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön kihirdette 28-as bő keretét az Albánia és a Málta elleni labdarúgó világbajnoki selejtezőkre. Meghívót kapott újoncként az Oroszországban játszó Gaál Miklós.

A magyar szövetség honlapja szerint a holland szakvezető jövő pénteken 23 játékosra szűkíti a névsort, s a csapat március 23-án vonul majd edzőtáborba. A csoportjában második helyen álló válogatott március 28-án Albániában lép pályára, majd április 1-jén a máltai együttest fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.

a 28-as keret

Kapusok: Babos Gábor (NEC Nijmegen), Fülöp Márton (Sunderland AFC), Köteles László (Diósgyőri VTK)

Hátvédek: Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Bodnár László (Red Bull Salzburg), Fehér Csaba (NAC Breda), Vanczák Vilmos (FC Sion), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Tímár Krisztián (Plymouth Argyle), Gyepes Gábor (Cardiff City), Horváth Gábor (FC Fehérvár), Vermes Krisztián (Sparta Rotterdam), Vaskó Tamás (US Avellino), Gaál Miklós (Amkar Perm), Bodor Boldizsár (Roda JC Kerkrade)

Középpályások: Huszti Szabolcs (Zenit FC), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Halmosi Péter (Hull City), Gera Zoltán (Fulham FC), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Vadócz Krisztián (Osasuna FC), Tóth Balázs (Racing Genk), Dárdai Pál (Hertha BSC)

Csatárok: Szalai Ádám (Real Madrid Castilla), Torghelle Sándor (FC Augsburg 1907), Rudolf Gergely (DVSC-TEVA), Priskin Tamás (Watford FC), Feczesin Róbert (Brescia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik