Élet-Stílus

Reális a Real: jobb volt a Liverpool! – videó

Az alaposan elpáholt Real Madrid szakvezetője és csapatkapitánya is elismerte, hogy a Liverpool jobb volt, és megérdemelten jutott be a BL negyeddöntőjébe. Persze, a 0-4, illetve összesítésben a 0-5 után mi mást lehetett volna mondani…

A bajnokságra koncentrál a Real

A Liverpool kettős győzelemmel, simán búcsúztatta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Real Madridot, amely meglehetősen régen, utoljára a 2003/2004-es szezonban tudott továbbjutni a 16 közül. Az angol csapat a visszavágón valósággal leiskolázta a Real Madridot (4-0), minden tekintetben jobb volt ellenfelénél, s ezt a királyi klub edzője, illetve csapatkapitánya is elismerte.

„Kifogásokat nem érdemes keresni a kiesünkre, be kell látni, hogy a Liverpool volt a jobb csapat. Nyilván fájdalmas négy góllal kikapni, de talpra kell állnunk, mivel a bajnokságban még versenyben vagyunk, csak hat pont a hátrányunk, és minden erőnkkel ennek lefaragásán kell dolgoznunk” – nyilatkozta Raúl.

„Csalódottak vagyunk, amiért kiestünk, de nem szabad lógatnunk a fejünket, mivel a bajnokságban fontos feladatok várnak ránk, harcolnunk kell az aranyéremért” – magyarázta a lefújást követően a tréner.

„Két korai gólt kaptunk, és ez meghatározta a mérkőzés képét, ráadásul mind a kettő igencsak véleményes volt. Az elsőt szerintem szabálytalanság előzte meg, majd következett a büntető, amelynek jogosságával kapcsolatban komoly kétségeim vannak. A folytatásban mindent megpróbáltunk, de egyenlítés, szépítés helyett újabb gólokat kaptunk. A Liverpool kiválóan játszott, gratulálnunk kell neki, megérdemelten jutott tovább” – mondta a tréner.

Amíg Ramos szomorúan kereste a szavakat, egy másik spanyol edzővel, a Liverpoolt trenírozó Rafa Benítezzel madarat lehetett volna fogatni a találkozó lefújása után. „Nagyon kellemes ilyen nagy diadalt aratni egy olyan nagy klub ellen, mint a Real” – kezdte Benítez, aki szerint a király klub leiskolázásával sikerült bizonyítania azoknak, akik hazájában csapatát kritizálták.

„Tudom, hogy az emberek Spanyolországban úgy gondolnak a Liverpoolra, hogy az nem egy támadófutballt játszó csapat… Nos, ennek ellent mond a mostani eredmény, és ne feledjünk el azt sem, hogy az előző szezonban 119 gólt szereztünk.” A spanyol menedzser arra a kérdésre, hogy vajon csapatának miért megy ilyen jól a nemzetközi porondon, így válaszolt: „Talán a megfelelő, magabiztos hozzáállás a titkunk…”

A keddi játéknap képekben (Galéria)

A keddi játéknap képekben (Galéria)

A Real-verés kapcsán megjegyezte: „Az ellenfelünk nyilván arra számított, hogy előnyünk birtokában mélyen védekezünk, és kontrákra játszunk. Ezzel szemben mi támadólag léptünk fel, korán vezetést szereztünk, és a Real már nem is tudott talpra állni. Steven Gerrard (aki 100. Bajnokok Ligája-találkozóját játszotta kedd este – a szerk.) és Fernando Torres is fantasztikusan játszott, de a többiek is kitettek magukért, az első perctől az utolsóig minőségi futballal rukkoltak elő.”

Rafa Benítez hozzátette, sokáig nem ünnepelhetik a ragyogó diadalt, mert a hétvégén egy újabb fontos találkozó, a Manchester United elleni bajnoki rangadó vár csapatára.

Pellegrini: már az első meccsen is mi voltunk a jobbak

Ami a Realnak nem sikerült, a Villarrealnak összejött, a „sárga tengeralattjáró” a hazai 1-1-et követően kedden idegenben 2-1-re legyőzte a görög Panathinaikoszt, és ezzel bejutott a BL-ben a legjobb nyolc közé. A spanyol együttes továbbjutását jelentő gólt a csereként beállt Joseba Llorente szerezte.

„Fantasztikus, hogy ilyen fontos góllal tudtam segíteni a csapatot, elmondhatatlanul boldog vagyok. A legfontosabb pillanatokban szereztük a góljainkat, így a hatalmas nyomás ellenére sikerült nyernünk. A nyolc közé kerülés történelmi jelentőségű a klub számára” – magyarázta a lefújás után a meccs hőse, aki négy gólnál jár az BL idei kiírásában.

„Nagyon boldog vagyok, óriási dolognak tartom, hogy a legjobb nyolc közé kerültünk. A továbbjutásunk megérdemelt, már csak azért is, mert már az első mérkőzésen is mi voltunk a jobb csapat” – nyilatkozta Manuel Pellegrini, a Villarreal trénere.

„Kudarc számunkra ez az eredmény, ugyanakkor nem tudom hibáztatni a játékosaimat, kedd este is mindent megpróbáltak a győzelem, a továbbjutás érdekében, de ez most nem volt elég, Kis különbségek döntöttek, a spanyolok mindkét gólját védekezési hibák előzték meg, és ezen a szinte drágán kell fizetni a hibákért…” – mondta Henk Ten Cate, a görögök edzője, aki korábban hazánkban is dolgozott, az MTK-t is dirigálta.

Nem ünnepeltek a bajorok

Az odavágó (5-0) után Münchenben is hatalmas verést kapott a Sporting Lissabon együttese. A portugál csapat trénere szerint a játékosai féltek a bajoroktól, és a csapatkapitánya is egyetértett a szakemberrel. „Nehéz megmagyarázni, hogy mi történt… Félve mentünk ki a pályára, mindenkinek a fejében ott motoszkált az első meccs eredménye. Képtelenek voltunk a gólokra reagálni, és rengeteget hibáztunk” – mondta a mérkőzést követően Joao Moutinho, a lisszaboniak csapatkapitánya.

Paulo Bento is ebben látta a legnagyobb hibát. „Tisztában voltunk azzal, hogy nincsen esélyünk továbbjutni a legjobb nyolc közé. Sajnos már a meccs elején sokat hibáztunk, és hamar hátrányba kerültünk. Ez teljesen elbizonytalanította a játékosaimat, akik sokszor már az első érintés után elveszítették a labdát. A csoportkörben mutatott produkciónkat megközelíteni sem tudtuk a nyolcaddöntőben, bízom abban, hogy a bajnokság sikerül kiköszörülnünk a csorbát” – mondta a portugálok trénere.

Jürgen Klinsmann, a Bayern sokat kritizált trénere egy kicsit megnyugodhat, miután a kupabúcsút követően a bajnokságban és a BL-ben is ontotta a gólokat a csapata. „Nagyon komolyan vettük a meccset, és a kezdő sípszótól meg akartuk mutatni ellenfelünknek, hogy ki a jobb” – értékelt az egykori német szövetségi kapitány, majd már a hétvégi bajnoki meccsről beszélt.

„A bajnokságban sokkal több a problémánk, a tavalyi duplázás (kupa és bajnokság) után nagy az elvárás velünk szemben. Éppen ezért nem ünnepelt a csapat a lefújás után az öltözőben. Fejben már mindenki a Bochum elleni bajnokira koncentrált” – mondta a szakember, aki ugyanezt a hozzáállást várja a játékosaitól a hazai porondon, mint a BL-ben.

Drogba örült a Juve góljának

A Chelsea együttese a londoni 1-0 után a Juventus otthonában 2-2-es döntetlent játszott, és ezzel a Liverpool mellett második angol csapatként biztosította a helyét a nyolc között. A döntő találatot szerző Drogba véleménye szerint egészen a bekapott első gólig nem igazán tudták, hogy mit játszanak.

„Támadjunk, vagy inkább a védekezésre koncentráljunk? Nem igazán tudtuk. A Juve találatát követően viszont már nem volt kérdés mit csináljunk. A saját játékunkat kellett játszanunk” – így az elefántcsontparti támadó, aki elsők között gratulált az egyenlítő gólt lövő Essiennek. A Juventus egy tizenegyessel a második félidőben ismét megszerezte a vezetést, majd Drogba a 83. percben eldöntötte a párharcot.

A gólbíró mellett érvelt a mérkőzést követően Guus Hiddink, a londoniak szezon végéig kinevezett trénere. „Könnyebb lett volna a meccs, ha a gólbíró segítségével eldönthettük volna, hogy Drogba szabadrúgása bement-e?” – mondta a holland tréner az elefántcsontparti lövéséről, amely a visszajátszások tanulsága szerint a gólvonal mögött pattant le, a játékvezető azonban továbbot intett.

Az olaszok érthetően csalódottan nyilatkoztak, a Juve-elnöke a kiesés ellenére büszke a játékosaira. „Nedved kiesése érzékenyen érintett minket (a cseh középpályás a negyedik percben lesérült), ám ennek ellenére bíztam a csapatban. Még akkor is, amikor emberhátrányban 2-1-re vezettünk. Sajnos kiestünk, de a játékosok és a tréner teljesítményére sem lehet panasz” – nyilatkozta Giovanni Cobolli Gigli, a zebrák elnöke.

A Juve vezére, a második gólt szerző Alessandro Del Piero szerint nyerhető lett volna a párharc, ha a szünetig sikerül kihúzni az 1-0-s előnnyel. „Sajnos túl könnyen átadtuk a középpályát a Chelsea-nek. Szerettük volna többször zavarba hozni a védelmüket, de főleg középen kiválóan védekeztek” – mondta a 34 éves klasszis, aki szerint többet érdemelt a csapata. „Mind a két meccsen kitettük a szívünket és a lelkünket is a pályán, nagyon sajnálom, hogy ez nem volt elég.”

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:


FC Liverpool (angol)-Real Madrid (spanyol) 4-0 (2-0)


Gól: Torres (16.), Gerrard (28., 47., az elsőt 11-esből), Dossena (88.)
Továbbjutott: az FC Liverpool, kettős győzelemmel, 5-0-ás összesítéssel.

Juventus (olasz)-Chelsea (angol) 2-2 (1-1)


Gól: Iaquinta (19.), Del Piero (74., 11-esből), illetve Essien (45.), Drogba (83.)

Kiállítva: Chiellini (70., Juventus)
Tj.: a Chelsea, 3-2-es összesítéssel.

Panathinaikosz (görög)-Villarreal (spanyol) 1-2 (0-0)


Gól: Manciosz (55.), illetve Ibagaza (49.), Llorente (70.)
Tj.: a Villarreal, 3-2-es összesítéssel.

Bayern München (német)-Sporting Lisboa (portugál) 7-1 (4-1)


Gól: Podolski (7., 34.), Polga (39., öngól), Schweinsteiger (43.), van Bommel (74.), Klose (82., 11-esből), Müller (90.) illetve Joao Moutinho (42.)
Tj: a Bayern München, kettős győzelemmel, 12-1-es összesítéssel.

Szerdai program:

FC Porto (portugál)-Atlético Madrid (spanyol) 20:45 ó (2-2)
FC Barcelona (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 20:45 ó (1-1)
AS Roma (olasz)-Arsenal (angol) 20:45 ó (0-1)
Manchester United (angol)-Internazionale (olasz) 20:45 ó (0-0)

A negyeddöntő sorsolását jövő pénteken Nyonban tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik