Élet-Stílus

A Liverpool leiskolázta a Realt

Esélye nem volt a Real Madridnak a Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében, a Liverpool hengerelt az Anfield Roadon is gólképtelen spanyol bajnok ellen. A Chelsea-t az egyre jobb formába lendülő Drogba lőtte tovább, a Bayern ezúttal hetet vágott a Sportingnak.

Az FC Liverpool hazai környezetben rendkívül magabiztosan, 4-0-ra legyőzte Real Madrid együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi visszavágóján. A találkozó hőse a 100. BL-mérkőzésén pályára lépő csapatkapitány, Steven Gerrard volt, aki két góllal járult hozzá az ötszörös győztes, legutóbb 2005-ben diadalmaskodó Vörösök sikeréhez

Az angol BL-specialista együttes az első perctől kezdve látványos támadófocival sokkolta a vendégeket, szokás szerint az Európa-bajnok Fernando Torres és a csapat motorja, Steven Gerrard volt igazán elemében. A spanyol támadó negyedóra elteltével megszerezte a vezetést, és a szünet előtt Heinze kezezését követően Gerrard a büntetőpontról megduplázta az előnyt.

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt az összecsapás, a teljesen szétesett vendégeknek a csapatkapitány adta meg a kegyelemdöfést közvetlenül a szünet után. A végeredményt a Torrest váltó Dossena állította be a hajrában.

Komolyan számolni kell idén is a Poollal (MTI/EPA)

Komolyan számolni kell idén is a Poollal (MTI/EPA)

Az angolok teljesen megérdemelten mentek tovább, a kilenc BL-trófeával büszkélkedő Real Madrid viszont a 2003/04-es szezon óta képtelen továbbjutni a legjobb 16 közül.

A Bayernnek a visszavágó előtt nem kellett aggódnia, a Sporting Lissabont idegenben is rommá, 5-0-ra verték. Talán sokkal attól tartottak, hogy a bajorok a biztos továbbjutásuk tudatában ellazsálják a meccset, de erről szó nem volt. A német bajnok az első félidőben négyet berámolt a portugáloknak, akiknél Joao Moutinho legalább a szépítő gólt megszerezte.

A folytatásban viszont nem sok öröme lehetett a csapatukat elkísérő Sporting szurkolóknak, a németek a fordulást követően sem álltak le, és végül 7-1-re diadalmaskodtak.

A Juventus-Chelsea-párharc első felvonását a londoniak nyerték a Stamford Bridge-en, és a visszavágó is nagyon izgalmasan alakult.

Drogba volt a nyerőember (MTI/EPA)

Drogba volt a nyerőember (MTI/EPA)

Az olaszok Vincenzo Iaquinta révén már a 19. percben ledolgozták hátrányukat. A londoniak azonban a sérülése miatt több mint hat hónapot kihagyó Michael Essien révén az első játékrész végén egyenlítettek, ráadásul a szezon végén visszavonuló Pavel Nedvedet, a torinóiak vezérét már a 13. percben le kellett cserélni sérülés miatt.

A fordulást követően Giorgio Chiellini kiállítása után megpecsételődni látszódott Juve sorsa, de Alessandro Del Piero büntetőből ismét megszerezte a vezetést. A továbbjutást végül Didier Drogba egyenlítő gólja döntötte el a 83. percben.

A Panathinaikosz hazai pályán nem tudta kihasználni, hogy az első mérkőzésen döntetlent játszott a Villarreal otthonában, hiszen a spanyolok 2-1-re győztek Athénban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
FC Liverpool (angol)-Real Madrid (spanyol) 4-0 (2-0)
Gól: Torres (16.), Gerrard (28., 47., az elsőt 11-esből), Dossena (88.)
Továbbjutott: az FC Liverpool, kettős győzelemmel, 5-0-ás összesítéssel.

Juventus (olasz)-Chelsea (angol) 2-2 (1-1)
Gól: Iaquinta (19.), Del Piero (74., 11-esből), illetve Essien (45.), Drogba (83.)
Kiállítva: Chiellini (70., Juventus)
Tj.: a Chelsea, 3-2-es összesítéssel.

Panathinaikosz (görög)-Villarreal (spanyol) 1-2 (0-0)
Gól: Manciosz (55.), illetve Ibagaza (49.), Llorente (70.)
Tj.: a Villarreal, 3-2-es összesítéssel.

Bayern München (német)-Sporting Lisboa (portugál) 7-1 (4-1)
Gól: Podolski (7., 34.), Polga (39., öngól), Schweinsteiger (43.), van Bommel (74.), Klose (82., 11-esből), Müller (90.) illetve Joao Moutinho (42.)
Tj: a Bayern München, kettős győzelemmel, 12-1-es összesítéssel.

Szerdai program:
FC Porto (portugál)-Atlético Madrid (spanyol) 20:45 ó (2-2)
FC Barcelona (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 20:45 ó (1-1)
AS Roma (olasz)-Arsenal (angol) 20:45 ó (0-1)
Manchester United (angol)-Internazionale (olasz) 20:45 ó (0-0)

A negyeddöntő sorsolását jövő pénteken Nyonban tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik