Élet-Stílus

Ballack visszatérhet Németországba

Megsérült az AC Milan angol középpályása, Leccében edzőt váltottak, a Bayern vezetői pedig marasztalják Ze Robertót. Rövid hírek a foci világából.

Brit lapértesülések szerint Michael Ballack, a Chelsea német labdarúgója nyáron visszatérhet korábbi klubjához, a Bayern Münchenhez. “Egyelőre korai a nyári átigazolási időszakról beszélni, de biztosan lesznek távozók és érkezők” – nyilatkozta Bruce Buck, a Chelsea elnöke a Daily Mirror című napilapnak.

A The Guardian szerint Ballack távozása kézenfekvő lenne, mivel a csapat egyik legjobban fizetett futballistája, nyáron lejáró szerződésének meghosszabbítása pedig csak megdobná a klub költségvetését. A Premier League-ben toronymagasan a Chelsea költi a legtöbbet a futballisták fizetéseire, évi 130 millió fontot.

A lap úgy tudja: a Bayern nem zárkózna el a 32 éves válogatott játékos visszaigazolásától. Ballack 2002 és 2006 között szerepelt a bajoroknál, 107 mérkőzésen 44-szer volt eredményes.

Lesérült Beckham

Bokasérülést szenvedett David Beckham, az AC Milan angol válogatott labdarúgója. A Sky Sport szerint a 33 éves középpályás az együttes kedd délutáni edzésén dőlt ki a sorból, a klub egyelőre nem adott pontos diagnózist a sérülésről, de Beckhamnek várhatóan ki kell hagynia vasárnap a sienai bajnoki mérkőzést.

Carlo Ancelotti vezetőedzőnek így továbbra is rendkívül nehéz dolga van, hiszen egyéb sérülések miatt Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf, Kaká, Massimo Ambrosini és Ronaldinho sem bevethető a középpályán.

Nem tudni mennyire súlyos a sérülés (MTI/EPA)

Nem tudni mennyire súlyos a sérülés (MTI/EPA)

Edzőváltás a Serie A-ben

Menesztették Mario Berettát, az olasz élvonalban szereplő Lecce labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, helyére Luigi De Canio ülhet a kispadra. Az új tréner legutóbb Buzsáky Ákos angol csapatát, a Queens Park Rangerst irányította. A Lecce jelenleg a 19., vagyis utolsó előtti a Serie A-ban.

Zé Roberto maradna

A Bayern München vezetői marasztalják Zé Robertót, az együttes korábbi brazil válogatott labdarúgóját, akinek további egy évvel szeretnék meghosszabbítani szezon végén lejáró szerződését.

“Nagyon jól érzem magam Münchenben, kitűnő formában vagyok, talán az egy év még kicsit kevés is lenne. Persze még meg kell beszélnem a dolgot a feleségemmel és a menedzseremmel” – nyilatkozta a 34 éves védekező középpályás, aki szombaton, a Bochum elleni bajnokin 275. Bundesliga-mérkőzésén léphet pályára.

A 84-szeres brazil válogatott Zé Roberto 2002 és 2006 között 110 német bajnokit játszott a bajor gárdában, majd hazatért a Santos együtteséhez, ám 2007 nyarán ismét Münchenbe szerződött.

Euro2016: négy szándéknyilatkozat

Négy pályázó küldte meg szándéknyilatkozatát az Európai Labdarúgó Szövetségnek(UEFA) a hétfőn éjfélkor lezárult határidőig, megerősítve, hogy kész megrendezni a 2016-os, már 24 csapattal sorra kerülő labdarúgó kontinensbajnokságot. Az UEFA tájékoztatása szerint Olaszország, Franciaország és Törökország önállóan, míg Norvégia és Svédország közösen adna otthont a hét év múlva esedékes viadalnak.

A pályázók április 3-án kapják majd meg a szervezet elvárásainak terjedelmes listáját, s a kritériumok figyelembe vételével készíthetik el részletes anyagukat, melyeket 2010. február 15-ig kell eljuttatniuk az UEFA-hoz.

A rendezőt 2010. május 27-én választja ki az európai szövetség végrehajtó bizottsága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik