Élet-Stílus

77 milliárdból épül a Fradi-stadion

A tervek szerint jövőre kezdődne meg a Ferencváros új stadionjának építése, amely 2012-re készülhet el. Az angol tulajdonosok nem sajnálják a pénzt, a szállodát, irodaházakat is magában foglaló létesítmény 250 millió euróból épülhet meg – tudta meg a Nemzeti Sport.

A Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt. tulajdonosa az angolok által alapított magyar cég, az Esplanade Real Estate Kft. A Szász András vezette gazdasági társaság kilencvennégy százalékát birtokolja a zrt.-nek, további öt százalékkal a Ferencváros Torna Club, míg egyszázalékos tulajdonrésszel még mindig a Fotex Zrt. rendelkezik.

Szász a sportnapilapnak elmondta, hogy az Üllői úti nyolchektáros területen épülő stadion, és az azt körülvevő létesítmények felépítése meghaladja a kétszázötvenmillió eurót (77 miliárd forint). A február elején elkészült tervek alapján csak a stadion mintegy hatvanmillió euróba kerül.

Az első ütemben a huszonháromezer néző befogadására alkalmas, a FIFA által előírt szabványoknak megfelelő stadion megépítése zajlik, a hozzá tartozó kilencvenezer négyzetméternyi parkolóval, plusz az FTC ,valamint a zrt. irodaházának kivitelezése. Az első ütem munkálatai a tervek szerint 2012-ben fejeződnek be.

A második ütemben a Könyves Kálmán körúti oldalon háromcsillagos, 19 000 négyzetméteres szálloda (benne sport- és rekreációs központ), valamint 72 ezer négyzetméteres szabadidő- és bevásárlóközpont építése valósul meg.

Szász András elismerte, felvetődött a zrt. irányítóiban az MLSZ-szel közösen megépítendő stadion terve, ám ebből végül semmi sem lett (a szövetség most Telkiben épít edzőcentrumot). Ha minden a terv szerint halad, akkor 2010 nyarán megkezdődik az építkezés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik