Élet-Stílus

Súlyosan megsérült a jégtánckettős női tagja

Fejsérülést szenvedett Hoffmann Nóra, a Los Angeles-i, olimpiai kvalifikációs műkorcsolya-világbajnokságra készülő magyar jégtánckettős női tagja.

Sallak György, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség főtitkára a távirati irodának elmondta: a duó már New Yorkban készült, amikor a sportoló – még a múlt héten – edzés közben megbotlott és fejjel nekiesett a palánk nyitott ajtajának.

„A füle mögött érte az ütés, valószínűleg eltört a koponyacsontja. Az egyik kórház intenzív osztályára vitték,
azóta négy CT-felvételt is csináltak róla, ezek szerint három vérömleny keletkezett a fejében. Jelenleg is fáj a feje, szédül
és a bal fülére nem hall…” – tájékoztatott Sallak György.

Hozzátette: Hoffmann ennek ellenére még nem mondott le a világbajnoki szereplésről, nagyon bizakodó, és nagyon reméli, hogy egy-két napon belül kiengedik a kórházból. Párja, Makszim Zavozin közben folyamatosan tréningezik – egyedül.

Hoffmannékat üldözi a balszerencse (MTI)

Hoffmannékat üldözi a balszerencse (MTI)

A tavaly alakult jégtánckettős rendkívül peches, hiszen eddig többször is a balszerencse akadályozta vagy zavarta meg a szereplésben: tavaly novemberben Zavozin betegsége miatt nem tudtak elindulni a zágrábi Golden Spin viadalon, majd januárban, a helsinki Európa-bajnokságon a kűr előtt – a
11. helyen állva – kellett visszalépniük hasonló okból.

Az olimpiai kvalifikációs műkorcsolya-világbajnokságra március 23. és 29. között kerül majd sor, Los Angeles-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik