Élet-Stílus

A címvédővel játszik a Veszprém a BL-ben

A címvédő spanyol Ciudad Real lesz az MKB Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében - derült ki a hétfő esti bécsi sorsoláson.

Mivel a magyar bajnok MKB Veszprém megnyerte a kvartettjét a középdöntőben, a csoportmásodikok közül kapott ellenfelet a hétfő esti sorsoláson. Ugyanakkor nem volt szerencséje, hiszen a sors a címvédőt, a Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírásából kettőt megnyerő Ciudad Realt sodorta az útjába. A Veszprém – mint csoportelső – hazai pályán játssza majd a visszavágót.

„Nehéz megítélni, hogy a csoportunkban az első vagy a második hely volt-e a jobb, mert másodikként olyan német csapatok is utunkba kerülhettek volna, amelyeknek a játékstílusa fekszik nekünk. Az orosz és horvát ellenféllel szemben ötven százalék esélyünk lenne, a Ciudad Real viszont más kategória, többszörös Bajnokok Ligája-győztes… – reagált a sorsolásra Mocsai Lajos.

A veszprémiek vezetőedzője az MTI érdeklődésére még hozzátette: „Nem ismerünk olyat, hogy egy párharcot, vagy mérkőzést feladnánk, az viszont biztos, hogy Marian Cozma elvesztése után az erőinket feléltük, újra kell építkeznünk, és most ismét nehéz időszak következik. Szombaton jön a Pick Szeged, aztán a Magyar Kupa négyes döntője, újra Bajnokok Ligája, és így megy majd május végéig, június elejéig”.

Kemény csaták várnak a veszprémiekre (MTI)

Kemény csaták várnak a veszprémiekre (MTI)

A 2006-os KEK-győztes orosz Medvegyi Csehov a német Rhein-Neckar Löwennel, a négyszeres BL-döntős horvát HC Zagreb a német THW Kiellel, a szintén Flensburg-Handewitt pedig a Hamburggal vív német rangadót a legjobb nyolc között.

A Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzéseit március 25. és 29., a visszavágókat április 1. és 5. között kell majd megrendezni.

A negyeddöntő bécsi sorsolásán az is kiderült, hogy a következő szezontól az eddigi 32 helyett 24 együttes szerepelhet majd a Bajnokok Ligájában, és az elődöntőkre, valamint a fináléra egy négyes torna keretében kerülhet sor. Az ötlet egyébként már korábban napvilágot látott, de az érdekeltek most hivatalosan is rábólintottak. A végső döntést ugyanakkor az európai szövetség végrehajtó bizottsága hozza meg március végi, moszkvai ülésén.

Kiel-ügy: nyomoz az ügyészség

Az ügyészség nyomozást indított a német kézilabdabajnok THW Kielnél, amelyet a múlt héten azzal a váddal illettek, hogy 2007-ben csalással szerezte meg a BL-győzelmet.

Uwe Wick főügyész hétfőn azt mondta, hogy fennáll a gyanúja a hűtlen kezelésnek, ezért Uwe Schwenker menedzser és Zvonimir Serdarusic korábbi edző ellen vizsgálat indult. Mindketten tagadják a vádakat.
Wick megerősítette, hogy a városban több épületet átkutattak, többek között a klub gazdasági irodáját is.

A Kielt azzal vádolták meg, hogy a 2007-es Bajnokok Ligája-döntő visszavágóján lefizette a bírókat. Később olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a klub már 2000 óta szisztematikusan befolyásolta a nemzetközi kupamérkőzések eredményét. Mivel sem előbbire, sem utóbbira nem akadt bizonyíték, a Bundesliga vezetősége lezárta az ügyet.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő:
Ciudad Real (spanyol)-MKB Veszprém
Medvegyi Csehov (orosz)-Rhein-Neckar Löwen (német)
HC Zagreb (horvát)-THW Kiel (német)
Flensburg-Handewitt (német)-HSV Hamburg (német)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik