Élet-Stílus

Túlteljesítettek a gyorskorcsolyások a vébén

Huszár Erika szombati, 500 méteren elért nyolcadik helyezése után vasárnapra is jutott egy remek magyar eredmény a bécsi rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon: Heidum Bernadett 12. lett 1000 méteren.

A selejtező első körét a magyarok közül kizárólag ő “élte túl”. Bár Huszár és a férfiaknál Darázs Péter hozzá hasonlóan harmadik lett futamában, csakhogy időeredménnyel az idei Eb-n ezen a távon bronzérmes Heidum még továbbléphetett, míg honfitársai nem. Huszár 29., Darázs pedig 34. helyen zárt.

Heidum a következő körben is kitűnő idejével lépett a negyeddöntőbe, mivel ismét harmadikként haladt át a célvonalon. A legjobb 16 között – bár volt esélye az első két helyre -, szintén harmadik lett a pénteki 1500-on ezüstérmes kínai Jang Csou és a szombati 500-on bronzérmes kanadai Jessica Gregg mögött, így végül 12. lett.

Knoch (j) kisebb sérülést szedett össze a vébén (MTI/EPA)

Knoch (j) kisebb sérülést szedett össze a vébén (MTI/EPA)

Csalódott ugyanakkor nem lehet, hiszen pályafutása második legjobb vb-helyezését érte el a két évvel ezelőtti, olaszországi 11. helye (1500 m) után, ráadásul harmadik legjobb európaiként zárt, akárcsak egy nappal korábban 500-on Huszár.

A magyarok összességében a várakozásokon felül teljesítettek az osztrák fővárosban, ugyanis először indulhatott magyar váltó a vb-k történetében, s a világranglistás pozíciójának megfelelően hatodik lett a női staféta, amely minden idők legjobb magyar helyezése a vb-ken. Huszár Erika 500-as nyolcadik helye pedig minden idők legjobb női egyéni szereplése, ennél jobb egyéniben csak Knoch Viktor volt, aki 2007-ben 1000 méteren hetedik lett.

Vasárnap 1000 méteren hirdettek győztest: a nőknél a kínai Vang Meng (Wang Meng), a férfiaknál a koreai Li Ho Szuk nyert, s mindketten világbajnokok lettek összetettben is a 3000 méteres szuperdöntőt követően. A 3000 méteres női váltóban a kínaiak, míg az 5000 méteres férfi stafétában az amerikaiak diadalmaskodtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik