Élet-Stílus

A második helyre szorultak Varga Dénesék

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott második lett az egri nemzetközi tornán, miután a vasárnapi zárókörben 9 góllal verte az Egyesült Államok tavaly Pekingben ezüstérmes együttesét, s rosszabb gólkülönbségével az ötkarikás bronzérmes szerbek mögé szorult.

Kemény Dénes formálódó, átalakulóban levő gárdája a kétezer néző előtt remekül játszott, s csak két góllal kellett volna többet lőnie ahhoz, hogy itthon tartsa az elsőséget a harmadik alkalommal kiírt Volvo Kupán.

A zárónap is tartogatott izgalmakat, főleg hogy a szombat esti magyar-szerb 11-11-es döntetlenje azt jelentette, hogy a gólkülönbség dönt a serlegről. A szerbek kilenc góllal győzték le a románokat, így a magyar válogatott csak abban az esetben lehetett első, ha 11 gólos különbséggel múlja felül az amerikai csapatot.

A 19-es keretből Létay Krisztián első alkalommal szerepelhetett a válogatottban. A kapusposzton Szécsi Zoltán és Gergely István kapott bizalmat a szövetségi kapitánytól. A Kemény-csapat rögtön nekiesett ellenfelének, s meg sem állt 8-0-ig, miközben Szécsi a 16. percig megőrizte hálóját a góltól.

Varga Dénes volt a legeredményesebb magyar (MTI)

Varga Dénes volt a legeredményesebb magyar (MTI)

A támadásoknál Hosnányszky pontossága révén, Varga Dénes váratlan megoldásaival sorozatban jöttek a magyar gólok,s az első két negyed játéka alapján esély volt a tornagyőzelemre. A harmadik játékrészben azonban némi zavar támadt a magyar együttes támadójátékában, több kapufa és eladott labda is jelezte ezt. A hosszú gólcsendet hat és fél perc után Szivós Márton törte meg, miközben Szécsi Zoltán bravúrokat is bemutatva változatlanul kitűnően védett.

Szivós, Varga Dénes és Kis Gábor a hajrában még visszahozta a reményt, hiszen általuk 12-3-ra módosult az állás, sőt az ifjabbik, és 5 találatig jutott Varga 10-re növelte az előnyt, de Wright emberelőnyös gólja azt jelentette, hogy rosszabb gólkülönbséggel a második helyen végzett a magyar válogatott.

kemény dénes, magyar kapitány

“Az olimpiai ezüstérmes ellen nem lehet 10 gólos győzelmet tervezni. De készültünk erre, és közel voltunk a bravúrhoz. Sajnálom a közönséget, hogy nem sikerült megnyerni a tornát. A végjátékban egyetlen támadást kellett volna kivédekezni. Arra kértem a fiúkat, hogy ezt úgy tegyék meg, hogy tudjunk indulni. Sajnos az ellenfél kapott egy erősen vitatható előnyt. Fantasztikus mérkőzést játszottunk a szerbek és az amerikaiak ellen, a vártnál sokkal közelebb vagyok a válogatott keret kialakítását illetően.”

A befejező nap másik meccsén Szerbia válogatottja 12-3-ra győzte le Románia legjobbjait, s megnyerte a tornát.

Volvo-kupa, zárónap:
Magyarország-Egyesült Államok 13-4 (3-0, 5-1, 1-0, 4-3)
Gólok: Varga Dénes 5, Szivós 3, Hosnyánszky 2, Hárai, Kis G., Mátyás 1-1, illetve Smith 2, Hopkins, Wright 1-1

Szerbia-Románia 12-3

A végeredmény:
1. Szerbia 7 pont (34-19)
2. Magyarország 7 (33-19)
3. Románia 3
4. Egyesült Államok 0

Különdíjak:
A torna legjobb játékosa: Varga Dániel
A legjobb kapus: Szlobodan Szoro (szerb)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik