Élet-Stílus

Győri siker a Kecskemét ellen

A Győr kétgólos győzelmet aratott a találkozót tíz emberrel befejező Kecskemét ellen a labdarúgó Soproni Liga 18. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

A szezont nagy reményekkel kezdő győriek tavasszal még nem játszottak, mivel az első két bajnokijukat az időjárás miatt el kellett halasztani. Az ősszel nem a várt teljesítményt nyújtotta a zöld-fehér csapat, amely három helyet javítva “már” a 12.-ik, miután 2-0- legyőzte otthon az újonc Kecskemét együttesét.

Az első unalmas első negyedóra után a hazaiak váratlanul vezetést szereztek az észt Tarmo Kink góljával. A magyar élvonalbeli bajnokságban debütáló csatár Bajzát beadásából volt eredményes. A félidő hátralévő részében a hazaiak uralták a játékot, a szünet után viszont a Kecskemét volt – igazi gólveszély nélkül – az aktívabb.

A győriek egy óra elteltével óriási ziccert hibáztak: Bajzát egyedül vihette a kapusra a labdát, de csúnyán fölélőtt. Nem sokkal később viszont már kétgólos előnyt mutatott a kijelző. A gólhelyzetben kitörő Józsit Cukic hátulról buktatta, ezért azonnal piros lapot kapott. A büntetőből Stark növelte a hazaiak előnyét, akik végül magabiztos győzelmet arattak.

Soproni Liga, 18. forduló:
Győri ETO FC – Kecskeméti TE-ERECO 2-0 (1-0)
Gól: Kink (14.), Stark (76., 11-esből)
Kiállítva: Cukic (76.)

Pénteken játszották:
FC Fehérvár – DVSC-TEVA 0-1

Szombaton játszották:
MTK Budapest-Vasas 3-0
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 0-0
Paksi FC – Gabona Trans-Kaposvár 0-0
ZTE FC-REAC 2-1
Nyíregyháza Spartacus FC-Szombathelyi Haladás 0-2
Újpest FC-BFC Siófok 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik