Élet-Stílus

Rákos a legendás kosáredző

Hasnyálmirigyrákban szenved Chuck Daly, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének legendás, egyben egyik legsikeresebb edzője.

A Detroit Pistons pénteken közölte, hogy korábbi sikeredzője hasnyálmirigyrákban szenved, ugyanakkor állapotával kapcsolatos részleteket a család kérésére nem közölt.

A szomorú hír kapcsán ugyanakkor megszólalt a család szóvivője, Matt Dobek is, ugyan a részleteket ő sem árulta el, azt azért elmondta: „Kosáredzőként a borúlátás hercegeként ismerték Chuck Dalyt, aki viszont most az optimizmus királya.”

A 78 éves szakember kétszer, 1989-ben és 1990-ben nyert bajnokságot a Detroit Pistonssal, és ő vezette az 1992-es barcelonai olimpián könnyedén diadalmaskodó Dream Teamet is.

Chuck Daly 14 szezonon át volt tréner az NBA-ben, a Detroit mellett dolgozott a Cleveland Cavaliers, a New Jersey Nets és
az Orlando Magic együtteseinél is. 1994-ben bekerült a sportág nagyjait felvonultató Hírességek Csarnokába, majd 1997-ben beválasztották minden idők tíz legjobb NBA-edzője közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik