Élet-Stílus

Dárdaiék növelték az előnyüket

A listavezető Hertha BSC Dárdai Pállal a soraiban 3-1-re nyert az Energie Cottbus otthonában a Bundesliga 23. fordulójában, és a Bayern is magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, a Hamburg viszont meglepő és súlyos vereséget szenvedett.

Dárdai Pál végigjátszotta a találkozót a Herthában, amely hátrányból fordítva 3-1-re győzött a kiesés ellen küzdő Energie Cottbus otthonában. A berliniek mindhárom gólját az ukrán Andrij Voronyin szerezte, aki így már tíz bajnoki gólnál jár.

Mivel a forduló előtt második Hamburg meglepő vereséget szenvedett a bennmaradásért harcoló Mönchengladbach vendégeként, a Hertha előnye négy pontra nőtt a tabella élén.

Voronyin volt a nyerőember (MTI/EPA)

Voronyin volt a nyerőember (MTI/EPA)

A hamburgiak sorozatban másodszor kaptak ki, ráadásul igencsak megszórták őket: a múlt héten a Wolfsburgtól három, most pedig négy gólt „nyeltek be”, míg ők csak egyszer-egyszer zörgették meg a hálót. Bravúros győzelme ellenére ugyanakkor a ‘Gladbach csak a 17. helyen áll a 18 csapatos bajnokságban.

A címvédő Bayern München – amely a héten kiesett a Német Kupából – két vereség és egy döntetlen után győzött újra bajnoki mérkőzésen, 5-1-re verte a vendég Hannovert.

Jiri Stajner szép találatával – 15 méterről, balról tekert a kapu bal oldalába – még a Hannover vezetett, ám a bajorok gyorsan fordítottak, s végül is magabiztosan nyertek, sőt, a helyzetek alapján akár még nagyobb is lehetett volna a különbség.

A Bayern München egyébként fejjel verte meg a Hannovert, ugyanis öt góljából négyet fejesből szerzett, bajor részről lábbal csak a török Hamit Altintop talált a hálóba. Igaz, nem akárhogy: elfektette a védőjét, majd a jobb alsó sarokba helyezett.

A müncheniek jelenleg a Werder Bremennel gól nélküli döntetlenre végzett Hoffenheimmel holtversenyben a második helyen állnak a tabellán. Továbbra sem megy Hajnal Tamás csapatának, a Dortmundnak, amely szombaton Stuttgartban szenvedett vereséget. A magyar légiós végig a pályán volt.

Bundesliga, 23. forduló:
Bayern München-Hannover 96 5-1 (3-1)
Gól: Van Buyten (20.), Klose (25.), Altintop (34.), Podolski (73.), Demichelsi (89.), ill. Stajner (15.)

Borussia Mönchengladbach-Hamburger SV 4-1 (2-1)
Gól: Friend (24.), Levels (42.), Brouwers (54.), Marin (65.), ill. Petrics (29.)

Energie Cottbus-Hertha BSC 1-3 (1-2)
Gól: Atan (21.), illetve Voronyin (34., 44., 87.)

1899 Hoffenheim-Werder Bremen 0-0

VfB Stuttgart-Borussia Dortmund 2-1 (1-0)
Gól: Elson (10.), Gomez (62.) illetve Valdez (52.)

VfL Wolfsburg-Karlsruher SC 1-0 (1-0)
Gól: Dzeko (38.)

Pénteken játszották:
Schalke 04-1. FC Köln 1-0

Vasárnap:
Arminia Bielefeld-Eintracht Frankfurt, 17:00
Bayer Leverkusen-VfL Bochum, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik