Élet-Stílus

Beckham Milánóban marad

David Beckham csak az olasz bajnokság befejeztével tér vissza az Egyesült Államokba. A fizetése feléről is lemondó középpályás június 30-ig a Milané.

Az angol válogatott játékos január elején érkezett kölcsönbe a San Siróba azzal a feltétellel, hogy március 9-ig vissza kell térnie a Galaxyhez.

A középpályás ugyanakkor – az elmúlt egy-két találkozótól eltekintve – remekül bevált, így felmerült, hogy meghosszabbítja milánói „kiruccanását”.

A klubváltást többek között az angol szövetségi kapitány, Fabio Capello tanácsára meglépő Beckham elsősorban azért ragaszkodik az olasz nagycsapathoz, mert így inkább „szem előtt van”, s ezzel megnőnek esélyei arra, hogy részt vegyen a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon.

A Los Angeles-i klub ugyan eleinte kötötte az ebet a karóhoz, s úgy tűnt, a 33 éves játékosért a Milan 3 millió eurónál többet nem hajlandó felajánlani a Beckham játékjogát további három évig birtokló amerikaiaknak.

Beckham a pénz és foci közül az utóbbit választotta (Ansa)

Beckham a pénz és foci közül az utóbbit választotta (Ansa)

A Corriere della Sera viszont arról értesült, hogy a játékos lemondott kétmillió euróról – jövő évi milánói fizetése feléről -, s a lombardiai klub ezzel az összeggel megemelte a Galaxynek tett ajánlatot, amely így hárommillió dollárról ötmillióra nőtt.

Az angol sajtó is kész tényként számolt be a megállapodásról, a Sky Sports szerint a két klub már megegyezett, s a futballista csak július közepén tér majd vissza, így még szerepelhet a tengerentúli bajnokság (MLS) utolsó 13 mérkőzésén, majd januártól már végleg Milánóba költözik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik