Élet-Stílus

Hatton sokkolni akarja Pacquaiót

Sokkhatást akar kiváltani nála, és ha lehet, KO-val próbál meg nyerni Manny Pacquiao ellen a brit Ricky Hatton, aki május 2-án, kisváltósúlyban lép a kötelek közé az év bokszmérkőzésének kikiáltott profi meccsen.

“Mindig kiütésre hajtok, s ez így lesz most is, de egy olyan nagy harcosnak, mint amilyen Manny, fejetlenül nem rohanhatok neki. Viszont sokkolni akarom azzal, hogy legalább annyira gyors leszek, mint ő” – adta meg remélt győzelme receptjét szerdai telefonnyilatkozatában a manchesteri születésű, profi mérlegét tekintve 45 győzelemmel – benne 32 kiütéssel – és egyetlen vereséggel álló öklöző.

Hatton a Las Vegas-i csatát megelőző, a profi bokszban szokásos “hangpárbaj” részeként ígért nagy verést a négy kategóriában is világbajnoki címig jutott Pacquiaónak, akit a jelen súlycsoportoktól független abszolút ranglistáján a szakemberek többsége a legjobbnak tekint.

“Egyenesen fenomenális, amit Manny eddig elért – mondta Hatton. – De én vagyok a legnagyobb, akivel szembetalálkozik kisváltósúlyban, amelyben hitem szerint túl erősnek és túlságosan is nagynak fogok majd bizonyulni számára.”

Ami a legutóbbi meccseiket illeti, Pacquiao – aki 52 meccséből 47-et megnyert, s két döntetlen mellett 3 veresége van, december 7-én óriási fölénnyel nyert a meccset feladó Oscar De La Hoya ellen a múlt év egyik “legütősebb” mérkőzésén.

A Nemzetközi Bokszszervezetnél (IBO) kisváltósúlyú világbajnok Hatton november 23-án az amerikai Paulie Malignaggit ütötte ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik