Élet-Stílus

Cassanóék kiütötték az Intert

A Cassano-Pazzini tandem által repített Sampdoria a Milan elleni bajnoki 2-1 után rövid időn belül a másik milánói együttest is megregulázta.

Az újabb taktikai felállást bevető Jose Mourinho úgy döntött, Genovában pihenteti ászait, így meghatározó játékosok hiányoztak mindhárom csapatrészből – az eredmény tudatában elmondható, amennyiben koncentrál a kupára, a portugál dönthetett volna jobban is.

Mancini lövésével ugyan az Inter ijesztgetett az elején, a vezetést viszont a hazaiak szerezték meg. A Manchester United elleni BL-találkozón is hibát hibára halmozó Rivastól Cassano elcsente a labdát, majd finoman átemelt Toldón. A válogatott támadó könnyebb gólt aligha szerezhetett volna.

A Materazzival való örökös birkózásból kiszabadulva Pazzini a 30. percben növelte a különbséget. Palombo szöglete után ismét Rivas késett el – azért Cordoba és Materazzi is csak posztolt a helyén – s az ex-firenzei a hálóba fejelt.

Pazzini mindenek felett: két gól a bajnok hálójába (inter.it)

Pazzini mindenek felett: két gól a bajnok hálójába (inter.it)

A félidő hajrájában Cassano a teljes Inter-jobboldalt megbolondította, középre emelése után Padalino Toldóba lőtt, az érkező Pazzini ezúttal sem hibázott.

A második félidőben a Rivas-Maicon cserének köszönhetően jobb lett az Inter, de a Gastaldello második buta szabálytalansága után tíz emberre fogyatkozó Sampdoria ellen hiába alakított ki rengeteg helyzetet, Castellazzi tündökölt a kapuban, így maradt a 3-0, ami azt jelenti, hogy az egy hónap múlva Milánóba utazó Sampdoriáé az első sansz.

olasz-kupa

Elődöntő, 1. mérkőzés

Sampdoria-Inter 3-0 (3-0)
Genova, Marassi, 14 185 néző. Vezette: Saccani
Gól: Cassano (9.), Pazzini (30., 42.)
Kiállítva: Gastaldello (59.)
Sampdoria: Castellazzi – Campagnaro (Da Costa, 75.), Gastaldello, Raggi – Padalino, Sammarco, Palombo, Franceschini, Pieri – Pazzini (Stankevicius, 67.), Cassano (Bellucci, 85.)
Inter: Toldo – Rivas (Maicon, 46.), Materazzi, Cordoba – Zanetti, Vieira, Muntari, Maxwell (Crespo, 60.) – Mancini, Adriano, Balotelli (Obinna, 65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik