Élet-Stílus

Totti nem játszhat az Arsenal ellen

Térdsérülése miatt várhatóan kihagyja jövő szerdán az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját az AS Roma világbajnok olasz labdarúgója. A sógorok megtalálták Brückner utódját. Rövid hírek a foci világából.

„Sajnos van egy elég komoly gyulladás a térdében, ez okozza a fájdalmat, így nem hiszem, hogy pályára lépne” – mondta Vito Scala, a fővárosiak erőnléti edzője. A Roma a 32 éves csapatkapitánnyal a soraiban az első találkozón 1-0-ás vereséget szenvedett a londoni Emirates Stadionban.

Constantini az új osztrák kapitány

Dietmar „Didi” Constantinit nevezték ki az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává. Az 53 éves szakember a cseh Karel Brücknert követi, akivel hétfőn közös megegyezéssel bontott szerződést a szövetség.

Constantini a kilencvenes években, három mérkőzés erejéig már ült a nemzeti csapat kispadján. Játékosként 198 meccset játszott az osztrák élvonalban, 1977-ben bajnok, egy esztendővel később pedig kupagyőztes lett a Wacker Innsbruckkal. Trénerként korábban az osztrák olimpiai csapatot, valamint többek között az Admira Wackert, az FC Tirolt, az FSV Mainzot és az Austria Wient irányította.

Tavaly nyár óta ő lesz a harmadik szakember az osztrák kispadon (MTI/EPA)

Tavaly nyár óta ő lesz a harmadik szakember az osztrák kispadon (MTI/EPA)

Az osztrákok eddig négy világbajnoki selejtezőjükön négy pontot szereztek, így a 7. csoport negyedik helyén állnak a franciák, a litvánok és a szerbek mögött.

Harmincszázalékos bércsökkentés az AC Milannál

A gazdasági válság miatt 30 százalékos bércsökkentésre szánta el magát az AC Milan labdarúgóklub. A La Gazzetta dello Sport című lap szerint Silvio Berlusconi elnök így kívánja megállítani az egyesület további eladósodását, amely évente – Olaszországban rekordnak számító – 120 millió eurót fizet játékosainak. Ezt az összeget kívánja a vezetés 85 millióra “karcsúsítani”.

A válságkezelés további jele, hogy a milánóiak beszüntették a tárgyalásokat a Liverpool által 8 millióért kínált dán Daniel Aggerrel, és három fővel csökkentik a keret létszámát. Az átadólistára kerülő futballisták között van állítólag a brazil Dida is, aki jelenleg évi bruttó 8 milliót kasszíroz a piros-feketéknél.

Németh Norbert aláírt a Tomszkhoz

Eldőlt, hogy Németh Norbert az orosz élvonalban szereplő Tom Tomszk labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A Vasas immár csak volt játékosa kedd este írt alá új együtteséhez, az írásba foglalt megállapodás két évre szól – adta hírül szerdán a Szport-Ekszpressz című orosz napilap internetes oldalán.

Az anyagiakat nem taglaló beszámoló szerint a 27 éves magyar középpályás Moszkvában, az orvosi vizsgálatokat követően látta el kézjegyével a szerződését, majd rögtön Szocsiba repült, ahol a néhány órával korábban érkezett új csapata edzőtáborozik a március 14-én kezdődő bajnokság előtt.

Megoldódott az edzőkérdés

A szezon végéig meghosszabbították a szerződését Paul Hartnak, aki eddig megbízott edzőként irányította a Portsmouth csapatát. A tréner február elején vette át a menesztett Tony Adams helyét, azóta egy-egy győzelem, döntetlen és vereség a csapat mérlege, ez pedig meggyőzte a vezetőket. A Pompey 27 fordulót követően a 16. helyén áll az angol élvonal tabelláján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik