Élet-Stílus

Massa lerövidítené a futamokat

A ferraris Felipe Massa szerint érdemes lenne megfontolni a Forma-1-es futamok jelenlegi távjának rövidítését, véleménye szerint az utolsó 15 körben már úgysem történik semmi.

A Forma-1-es csapatok szervezete, a FOTA a héten készül bejelenteni a sport jövőjével kapcsolatos elképzeléseinek újabb csomagját. A változtatások között szerepelhet majd az időmérők és a pénteki szabadedzések átszervezése, és esetleg a pontrendszer megreformálása is.

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa szerint a versenyek jelenlegi 305 kilométeres távjának lerövidítése is jó ötlet lehetne. “Nagyon gyakran az égvilágon semmi sem történik már az utolsó 15 körben” – indokolta a versenyző az elképzelését.

A tavalyi vébécímet az utolsó körben bukta el (MTI/EPA)

A tavalyi vébécímet az utolsó körben bukta el (MTI/EPA)

Massa egy másik friss interjúban a 2008-as idényről, pontosabban arról is beszélt, hogyan élte meg, hogy a finálé előtt a pilóták többsége neki drukkolt Lewis Hamiltonnal szemben.

“Nagyon jól esett. Azért nekem szorítottak, mert én mindig mindenkivel tisztelettel bánok, tisztelem a csapatot, tisztelem az ellenfeleket. Ha gondom volt valakivel, az is mindig elrendeződött végül. Amikor Alonsóval volt problémám, odaálltam elé, bocsánatot kért, és rendben is volt minden” – mondta a brazil.

A sokak által arrogánsnak tartott Hamilton jellemzésébe nem akart belemenni Massa: “Nem mennék bele annyira, de örültem, hogy inkább mellettem álltak a versenyzők. Szerintem Hamilton rendben van. A GP2-ben a menedzserem csapatában versenyzett, de amióta az F1-be került, nincs sok kapcsolatom vele. Az emberek változnak, de nem tudom, hogy ő változott-e a magánéletében, nem ismerem annyira, hogy tudjam” – magyarázta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik