Élet-Stílus

Még keresik az eltűnt amerikaifutballistákat

Hármat még keresnek a Florida partjainál eltűnt négy amerikaifutballista közül, az eddigi egyetlen túlélőt a felborult hajóba kapaszkodva találták meg hétfőn.

Az NFL-ben szereplő Detroit Lionst erősítő Corey Smith és az Oakland Raidersben játszó Marquis Cooper egy hatméteres hajóval indult horgászni szombat reggel a korábban az egyetemi bajnokságban szerepelt William Bleakley-vel és Nick Schuylerrel.

Helikopterrel és hajóval indultak a keresésükre, utóbbira rá is leltek, amint a szombat esti viharban fejre állt hajóba csimpaszkodik. Schuyler kiszáradt, testén zúzódások voltak, de édesapja szerint állapota a körülményekhez képest kielégítő.

Három társa szintén mentőmellényt viselt, az ő keresésüket tovább folytatják. Szakértők szerint két tengervízben töltött nap után a túlélési esély jelentősen csökken a hipotermia kialakulása miatt, de abban bíznak, hogy Smith, Cooper és Bleakley méretei, jó fizikai és egészségügyi állapotának köszönhetően kitart majd addig, amíg megtalálják őket.

A mentés képei (Galéria)

A mentés képei (Galéria)

A mentőcsapat vezetője, Timothy M. Close elmondta,
Schuyler segíthet a keresésben, hiszen beszámolt arról, hogy hol horgonyoztak le a hajóval, illetve az merre borult fel.

Marsha Schuyler pedig arról beszélt, fia úgy élte túl a balesetet, hogy a hajótestbe csimpaszkodva a temetésére gondolt, pontosabban arra, hogy mindössze 24 esztendősen ezt mindenképpen el kell kerülnie…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik