Élet-Stílus

A MU technikai segítséggel nyerte meg a Ligakupát

Ben Foster egy iPod segítségével készült fel a Tottenham Hotspur elleni Ligakupa-döntőt lezáró büntetőrúgásokra. Az angol szövetség szerint a kapus és klubja, a szétlövéssel győztes Manchester United nem sértette meg a szabályokat.

A technikai segédeszközök, jelesül iPod ilyen jellegű használata nem ellenkezik a szabályokkal, emelte ki az angol szövetség (FA) szóvivője, aki jelezte, ebből következően az ügyet nem is vizsgálja a szigetországi labdarúgást irányító szervezet.

A vasárnap lejátszott, gól nélküli Ligakupa-döntőn, a tizenegyesrúgások előtt Ben Foster és a manchesteriek kapusedzője, Eric Steele egy iPod segítségével elemezte, hogy a Tottenham játékosai általában miképp végzik el a büntetőket.

Kisokos

Az iPod zenei számok, valamint képi anyagok, videók lejátszására alkalmas, hordozható készülék, amelyet az Apple Inc. tervezett és hozott kereskedelmi forgalomba.

A Spurs tavaly tizenegyesrúgásokkal esett ki a PSV-vel szemben az UEFA-kupában, és akkor Jamie O’Hara ugyanúgy a kapu bal oldalát vette célba, mint most. Foster ki is védte a büntetőjét az első sorozatban, ezzel előnyhöz juttatta a csapatát. Később David Bentley mellélőtte a labdát, a Manchester United pedig 4-0-val nyerte a szétlövést.

Manchesteri öröm (MTI/EPA)

Manchesteri öröm (MTI/EPA)

„Korábban is felkészültem az ellenfelekből” – jelezte Foster, hogy semmi égbekiáltó nem történt, csak kihasználta a tecnika adta lehetőségeket. A 2006-os vb negyeddöntőjében Jens Lehmann, a németek kapusa egy kis cetlin kapta meg az arra vonatkozó utasításokat, miképpen kell védenie az argentinok büntetőit.
Lehmann jól „puskázott”, és ezt nemzetközi szövetség (FIFA) akkor nem tartotta szabályokkal ellenkező cselekedetnek.

Ennek tükrében pedig igen furcsa lett volna, ha a Manchester Unitednek vagy magának Fosternek baja származik az iPod használatából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik