Élet-Stílus

Czinkék kiejtették Szávayékat

Czink Melinda és Szávay Ágnes egymás ellen viaskodott párosban a mexikói Monterrey-ben zajló 220 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán. A valamivel több mint egyórás csata végén Czink és a dél-afrikai Natalie Grandin örülhetett.

Szávay Ágnes a cseh Vladimira Uhlirovával az oldalán egy elvett adogatásnak köszönhetően 6:4-gyel ugyan lépéselőnybe került, ám a folytatásban már Czink Melindáék akarata érvényesült – 1:0-s vezetésüknél elvették Szávayék szervajátékát, majd pedig egy újabb brékkel könnyedén, 6:1-gyel egyenlítettek.

A szuper tie-breakben aztán 5-1-re elhúztak, és innen már nem is volt visszaút Szávay és Uhlirová számára. A Czink-Grandin kettős a harmadik mérkőzéslabdát értékesítve, 10-7-re nyerte ezt a „menetet”, ezzel bejutott a torna negyeddöntőjébe.

Czink párosban jobb volt Szávaynál (EPA)

Czink párosban jobb volt Szávaynál (EPA)

A világranglista 27. helyén álló Szávay és a rangsorban 77. Czink egyesben is érdekelt a keménypályás viadalon, előbbi a francia Pauline Parmentier (76.), utóbbi pedig az orosz Alla Kudrjavceva (71.) ellen kezd – magyar idő szerint – kedd este.

Arn Gréta szintén indult a tornán, csakhogy a selejtező harmadik körében kikapott, így nem jutott a 32-es főtáblára.

Monterrey, női torna, páros, 1. forduló:
Czink/Grandin-Szávay/Uhlirova 4:6, 6:1, 10-7

Egyes, selejtező, 3. forduló:
Lenka Wienerova (szlovák)-Arn Gréta 6:1, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik