Élet-Stílus

Börtönben a Lazio volt elnöke

Gazdasági bűncselekmények miatt két évet kapott a Lazio volt elnöke. Kisebb csípősérülést szenvedett Benzema, Olaszország is pályázik a 2016-os Eb rendezésre, a brit férfiak pedig futballmezes párról álmodnak. Rövid hírek a foci világából.

Egy milánói bíróság kétéves börtönbüntetést szabott ki Claudio Lotitóra, az SS Lazio labdarúgócsapatának korábbi elnökére.

A sportvezetőt gazdasági bűncselekmények miatt ítélték el; a vádak alapján 2005-ben a klub részvényeivel manipulált. Az ügyész eredetileg 20 hónapot kért Lotitóra, ám a bíró ennél súlyosabb ítéletet hozott, ráadásul 65 ezer euró pénzbüntetést is ki kell fizetnie.

Elmeszelték a Romát

Nyolcezer euró büntetést kell fizetnie az AS Roma csapatának az olasz labdarúgóliga illetékeseinek döntése nyomán, amiért szurkolói a vasárnapi Internazionale elleni mérkőzésen többször rasszista bekiabálásokkal zavarták meg a találkozót. A milánói összecsapáson a vendégdrukkerek a két gólt szerző Mario Balotellit szidalmazták.

A rómaiak edzőjét, Luciano Spallettit is megbüntette a testület, mert a tréner a lefújást követően nekirontott a negyedik játékvezetőnek, s ordibálva kérte rajta számon a szerinte téves ítéleteket. Spalletti a következő bajnoki meccsen nem ülhet le együttese kispadjára.

Lesérült Benzema

A 21 éves Karim Benzema biztosan kihagyja a Lille-lel szembeni szerdai kupatalálkozót, de egy héttel később várhatóan már ott lesz a pályán, amikor csapata Barcelonában lép fel a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében zajló párharc visszavágóján. “Csak egy kisebb húzódásról van, szerencsére nincs komolyabb baj” – mondta Claude Puel vezetőedző.

Benzemára nagy szükség lesz a BL-visszavágón (MTI/EPA)

Benzemára nagy szükség lesz a BL-visszavágón (MTI/EPA)

Olaszország pályázik a rendezésre

Eldőlt, hogy Olaszország nemcsak fontolgatja a kandidálást a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogáért, hanem ténylegesen be is nyújtja pályázatát. A döntés az olasz sportági szövetség (FIGC) vezetőségének hétfő esti tanácskozásán született meg. Giancarlo Abete, a FIGC elnöke sajtótájékoztatón jelentette be az elhatározást, melyet – amint azt jelezte – a kormánnyal történt egyeztetéseket követően hoztak meg.

Az elkötelezettséget jövő hétfőig kell jelezni az európai szövetségnek (UEFA). Mostanáig Franciaország, valamint Svédország és Norvégia közösen jelezte kandidálási szándékát, míg Skócia és Wales a gazdasági világválságra hivatkozva visszalépett. Az UEFA jövő májusban dönt a helyszínről.

Hét év múlva már 24 csapat szerepel majd a kontinensviadalon, míg a 2012-es lengyel, ukrán közös rendezésű tornán még tizenhat.

Futballmezes párról álmodnak a brit férfiak

Egy felmérés szerint a brit férfiak többsége futballmezben alvó párról álmodik. A mycelebrityfashion.co.uk portál az erősebbik nem 1900 képviselőjét kérdezte, akiknek 34 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a kedvenc klubjának trikójában ágyba bújó partnert részesíti előnyben. A hálóing 23 százalékkal csak második lett, míg a válaszolók 21 százaléka a pucérságot díjazza leginkább. Az egyetlen kivételt a futballmánia alól Wales jelenti, ahol a férfiak 51 százaléka rögbipólós hölgy mellett szeret aludni.

Folynak a tárgyalások Beckham-ügyben

Az AC Milan azon fáradozik, hogy június végéig meghosszabbítsa David Beckham kölcsönszerződését, mivel mostanáig nem sikerült megállapodnia a Los Angeles Galaxyval az angol labdarúgó megvételéről.

“A tárgyalások egyre intenzívebben folynak. Remélem, sikerül elérni, hogy az idény végéig nálunk maradjon” – mondta Adriano Galliani, az olasz klub ügyvezetője. A sportvezető szerint a 33 éves középpályás a nyáron visszatérhetne Los Angelesbe, majd januártól ismét Milánóban futballozna. A Los Angeles Times szerint a felek közel állnak a megegyezéshez.

A válogatott játékos január elején érkezett kölcsönbe a milánóiakhoz azzal a feltétellel, hogy március 9-ig vissza kell térnie a Galaxyhez, melyhez még több mint három évre szóló szerződés köti. Február elején aztán az Olaszországban eddig kitűnően szereplő futballista nyíltan kijelentette, hogy maradni akar, a két klub pedig tárgyalásokat kezdett, de eddig nem jutott eredményre, mert a Milan – mely a maga részéről sajtóértesülések szerint már megállapodott Beckhammel – 5 millió eurót kínált érte, a Galaxy ugyanakkor csak 20 millió dollárért lenne hajlandó megválni sztárjától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik