Élet-Stílus

Armstrong összecsap a trónkövetelővel

A március végi kasztíliai körversenyen szerepel először együtt Lance Armstrong és Alberto Contador, az Asztana csapat két sztárkerékpárosa.

A kazah székhelyű klub hétfői közleménye szerint a 2007-es Tour de France-on győztes spanyol bringás maga kérte, hogy a március 23. és 27. közötti viadalon az amerikai is ott legyen, hogy így “teszteljék a csapategységet”. Az eredeti tervek szerint a hétszeres Tour-bajnok Armstrong és a jelenkor egyik legjobbja csak a júliusi Touron szerepelt volna együtt. Contador még korábban jelezte: csak akkor fogadja el a texasi kerekes jelenlétét, ha ő marad a csapat elsőszámú versenyzője, máskülönben eligazol.

A klubvezetősége elfogadta a spanyol kérését, és emiatt Armstrong nem vesz részt a franciaországi Critérium Internationalon, helyette indul Kasztíliában, előtte pedig a március 21-i Milánó-San Remo klasszikus egynaposon. Így az amerikai csak a júliusi Tour alkalmával látogat Franciaországba.

Nyolcadik Tour-elsőségére hajt az amerikai (MTI/EPA)

Nyolcadik Tour-elsőségére hajt az amerikai (MTI/EPA)

Az Asztana közölte, hogy a három és fél év kihagyás után visszatért Armstrong áprilisban visszautazik Texasba tréningezni, és azt később döntik el, milyen viadalokkal hangol majd a május 9-én induló Giro d,Italiára.

Armstrong pályafutása során még soha sem indult az olasz körversenyen, és most azért tesz kivételt, mert a Giro idén ünnepli fennállása 100. évfordulóját. Contador, aki tavaly a Girón és a Vuelta a Espanán is diadalmaskodott, idén a Tourra összpontosít. A francia körversenyen 2008-ban nem vehetett részt az Asztana korábbi doppingügyei miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik