Élet-Stílus

Ancelotti ultimátumot kapott

Carlo Ancelotti csak abban az esetben maradhat az AC Milan kispadján, ha csapata Bajnokok Ligája-szereplésre jogosító helyen végez a bajnokságban.

Adriano Galliani ügyvezető a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva azt közölte, hogy a 2001 óta, a Serie A-ban ugyanannál a klubnál a leghosszabb ideje alkalmazásban lévő tréner csak akkor maradhat a kispadon, ha az AC Milan az első három között zár a bajnokságban, azaz kiharcolja a BL-szereplés jogát. „Maradhat, ha harmadikok leszünk” – mondta Galliani.

Miután az amúgy favorit milánói csapat a 32 között elbúcsúzott az UEFA-kupától (a Werder idegenben lőtt gólokkal verte ki), Ancelotti letett arról, hogy csapatával idén trófeát nyer, és az első három közé kerülést nevezte meg a legfontosabb célnak.

Nehéz helyzetben (MTI/EPA)

Nehéz helyzetben (MTI/EPA)

Egyesek szerint Ancelotti csak korábbi érdemeinek köszönheti, hogy egyáltalán még van állása. Játékosként kétszer nyert BEK-et a csapattal, majd edzőként 2003-ban és a 2007-ben is Bajnokok Ligája-győzelemre vezette a Milant, igaz, a scudettót csak egyszer, 2004-ben sikerült trénerként elhódítania.

Irányításával tavaly a BL-szereplésről is lemaradtak a piros-feketék, miután csak az ötödik helyen zártak. Most a harmadik helyen állnak, de csak két ponttal előzik meg a Fiorentinát.

Ráadásul messze a csúcsforma, a Milan legutóbbi hat meccséből csak egyet tudott megnyerni (háromszor döntetlent ért, míg kétszer kikapott), és az 1-0-ra megnyert Cagliari elleni bajnokin sem brillírozott. Legközelebb, vasárnap délután az Atalantának ad randevút a San Siróban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik