Élet-Stílus

Újabb kulcsemberét vesztette a Hoffenheim

A legeredményesebb góllövője után az egyik legstabilabb középpályására sem számíthat a közeljövőben Ralf Rangnick, a Bundesliga-újonc Hoffenheim trénere. Sejad Salihovic részleges szalagszakadást szenvedett, és hetekig nem játszhat.

A tavalyi évet a tabella élén zárta a Hoffenheim együttese, amely a téli szünetben elvesztette a legveszélyesebb támadóját. A bosnyák Vedad Ibisevic az őszi meccseken 18-szor volt eredményes, és nagy szerepe volt abban, hogy a Bundesliga-újonc hátát nézte hónapokig a teljes mezőny.

A téli szünet után visszaesett a csapat teljesítménye, jelenleg a harmadik helyen áll a Ralf Rangnick által irányított gárda. Könnyen elképzelhető, hogy még lejjebb csúszik a tabellán a fiatal csapat, miután egy újabb húzóember, a szintén bosnyák Sejad Salihovic is kidőlt a sorból. A középpályásnak a hétvégi bajnoki előtti bemelegítéskor fordult ki a térde, mint később kiderült, részleges szalagszakadást szenvedett, és legalább négy hétig nem léphet pályára.

Rangnick nincsenek túlzott elvárásai (MTI/EPA)

Rangnick nincsenek túlzott elvárásai (MTI/EPA)

A trénernek nem lesz könnyű dolga a következő, Werder elleni bajnokin, hiszen alig van bevethető középpályása. Tobias Weis, Selim Teber és Luiz Gustavo eltiltása miatt nem játszhat, csak két rutinos játékosára, Isaac Vorsah-ra és Carlos Eduardóra számíthat Rangnick.

A szakember ennek ellenére bizakodó, ugyanakkor reálisan látja a csapata helyzetét. “Nincs esélyünk a bajnoki cím megszerzésére, számomra az ötödik, hatodik hely is megfelelne” – mondta Rangnick. “Egy újonctól ez is nagyon szép teljesítmény.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik