Élet-Stílus

A munkába menekültek a veszprémi kézisek

Iváncsik Gergő, az MKB Veszprém kézilabdázója úgy véli, csapata azért is remekelhet a Bajnokok Ligájában, mert a február 8-i Cozma-gyilkosság után mindenki az edzésbe „menekült", és a családjából próbál erőt meríteni.

A magyar bajnok szombaton nyert a spanyol Ademar León otthonában, így már biztos negyeddöntős, ráadásul – a német Kielhez hasonlóan – mindhárom összecsapását megnyerte a 16 csapatos középdöntőben.

„A meccs után beszélgettünk a fiúkkal, és úgy éreztük belülről, hogy a bírók csak az utolsó tíz percben nyúltak bele-bele a meccsbe. Persze, zavaró volt, hogy hat-hét gólos előnyünk után egyenlítettek, a hajrában azonban megint volt tartásunk. Annak külön örülök, hogy én is hozzá tudtam tenni a sikerhez, és a végén kétszer is betaláltam” – mondta az MTI-nek a balszélső.

Szárnyalnak Perezék (MTI/EPA)

Szárnyalnak Perezék (MTI/EPA)

“Azt hiszem, az lehet az egyik titok, hogy a tragédia után most mindenki még jobban beletemetkezik az edzésmunkába, egymás után jönnek a fontos mérkőzések. Mindenki a családjából próbál erőt meríteni. Nálam is hasonló a recept: edzés, meccs, család, és a nemrég született kisfiam; ezek tartják össze a napjaimat” – tette hozzá Iváncsik Gergő.

A Veszprém szombaton fogadja a francia Montpellier-t, és ha pontot szerez, biztos, hogy megnyeri a III. csoport küzdelmeit a német Flensburg-Handewitt előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik