Élet-Stílus

F1: még egy évet kapott a korelnök

Sajtóértesülés szerint a veterán Rubens Barrichello F1-es pályafutása 2009-ben is folytatódhat, ugyanis a brazil aláírt a volt Honda-csapattal.

A 2008-as idény végét követően úgy látszott, hogy minden idők legtapasztaltabb F1-ese, Rubens Barrichello végleg távozhat a sportból, ugyanis a Honda Jenson Button mellé az ifjú brazil tehetséget, Buron Sennát ülteti majd. Amikor a japán gyártó tavaly decemberben bejelentette távozását, végképp úgy tűnt, hogy Barrichello sorsa megpecsételődött.

A múlt héten azonban fordult a kocka, és felmerült, hogy az utolsó utáni pillanatban talán mégis megmenekülő brackleyi csapat a nehéznek ígérkező idényben inkább nem kockáztat egy újonccal, hanem újra az öreget veti be, a Gpupdate.net pedig a csapathoz közel álló forrásra hivatkozva egyenesen arról ír, hogy Barrichello már szerződést is kapott a csapattól, és a héten már Silverstone-ban tesztelheti az autót.

Mégis maradhat? (MTI/EPA)

Mégis maradhat? (MTI/EPA)

Ha a hír igaz, a brazil veterán idén 17. Forma-1-es idényét kezdi meg, amelynek végén 288 futamot tudhat majd maga mögött. A 36 éves pilótát a múlt héten egyébként a 2010-re az F1-be igyekvő amerikai csapattal, a USF1-nal is hírbe hozták.

A Forma-1-es remények miatt a GP2-nek hátat fordító Senna a Német Túraautó-bajnokságban, a Mercedesnél találhat magának helyet 2009-ben, legalábbis a német gyártó sportigazgatója, Norbert Haug nemrég erre utalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik