Élet-Stílus

Elverték a HSV-t, ikszelt a Bayern

A forduló előtt éllovas Hamburger SV kikapott hazai pályán a Wolfsburgtól, így szombati győzelmével élre ugrott Hertha BSC megőrizte vezető pozícióját a német labdarúgó-bajnokságban. A Bayern a bajnokságban tovább botladozik.

A Bajnokok Ligája legmeggyőzőbb sikerét aratta hétközben a Bayern München együttese, a Bundesligában viszont ismét pontokat hullajtott Jürgen Klinsmann csapata. A bajorok az UEFA-kupában az AC Milant búcsúztató Werder Bremen vendégei voltak, és hiába futballoztak emberelőnyben a 15. perctől, meg kellett elégedniük egy ponttal.

Legutóbbi két bajnokiját elveszítő müncheniek mindenképpen nyerni akartak a brémaiak ellen, márcsak azért is mert ősszel hazai pályán 5-2-es vereséget szenvedtek. Az első percekben irányította is az összecsapást a német rekordbajnok, ráadásul Ribéryék negyedóra elteltével emberelőnybe kerültek, miután az utolsó emberként szabálytalankodó Naldót kiállították.

Ezúttal Ribéry sem segíthetett (MTI/EPA)

Ezúttal Ribéry sem segíthetett (MTI/EPA)

Érdekes módon ez mintha megzavarta volna a bajorokat, akiknél több kulcsember is szemmel láthatóan fáradtan mozgott. A Werder futballistái hasonló cipőben jártak, a hétközi kupameccs sokat kivett belőlük. A mérkőzés a hajrára ellaposodott, gólt egyik csapat sem lőtt, és maradt az igazságos döntetlen.

Az UEFA-kupában és a Bundesligában is remek formában lévő Hambuger SV visszavehette volna a vezetést a tabellán, amennyiben legyőzi otthon a Wolfsburgot. Nem hogy három, de egy pontot sem szerzett Martin Jol csapata, amely elsősorban a kétgólos Grafite miatt maradt a második helyen.

Bundesliga, 22. forduló:
Hamburger SV-VfL Wolfsburg 1-3 (0-2)
Gól: Guerrero (73.), illetve Grafite (12., 25., az elsőt 11-esből), Dzeko (75.)

Karlsruher SC-VfB Stuttgart 0-2 (0-0)
Gól: Elson (50.), Khedira (88.)

Werder Bremen-Bayern München 0-0
Kiállítva: Naldo (15., Werder Bremen)

Pénteki meccs:
1. FC Köln-Arminia Bielefeld 1-1

Szombati meccsek:
Borussia Dortmund-1899 Hoffenheim 0-0
Hertha BSC-Borussia Mönchengladbach 2-1
VfL Bochum-Energie Cottbus 3-2
Eintracht Frankfurt-FC Schalke 04 1-2
Hannover 96-Bayer Leverkusen 1-0

megtámadták a stuttgart buszát

A karlsruhei szurkolók egy csoportja megtámadta a vendég VfB Stuttgart labdarúgócsapatának buszát, az incidens miatt a 17 órára kiírt Bundesliga-mérkőzés kezdése 15 percet csúszott. Helyszíni beszámolók szerint a stadion előtt több száz fanatikus állta útját a járműnek, amelyet petárdákkal dobáltak meg. A randalírozókat a rendőrségnek kellett megfékeznie. A buszsofőr, látva a veszélyt, kerülő úton egy másik bejárathoz hajtott, ahol egy másik csoport ugyan sörösdobozokat dobált, de itt már a játékosok be tudtak jutni a létesítménybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik