Élet-Stílus

Dárdai: még korai álmodozni

Sorozatban nyolcadik győzelmét aratta a hét végén hazai pályán a Dárdai Pállal felálló Hertha együttese, megszilárdítva vezető pozícióját a német labdarúgó Bundesligában. Dárdai Pál szerint a következőkét bajnoki kritikus lesz.

Nem csoda hát, hogy a berliniek már abban reménykednek, kedvenc csapatuk 78 év után ismét bajnoki címet szerez, sőt értesülések szerint titokban meg is kezdődtek az előkészületek a várt “történelmi” bajnoki cím méltó megünneplésére.

Addig azonban – amint arra a Hertha színeiben immár 13-ik éve játszó magyar válogatott középpályás is utalt – még sok víznek kell lefolynia a Spree folyón. Az MTI-nek nyilatkozva Dárdai Pál vasárnap óvatosan fogalmazott a bajnoki álmokkal kapcsolatban, emlékeztetve arra: a bajnoki aspiránsnak számító Bayern München és a Bayern Leverkusen villámgyors leszakadása is bizonyítja, hogy a jelenlegi rendszerben szinte egyik hétről a másikra minden előfordulhat. Mindez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy Dárdai ne reménykedne legalább az első három hely valamelyikének a megszerzésében, ami egyúttal már a Bajnokok Ligájában való szereplést is biztosítaná.

Dárdaiék bajnoki álmokat dédelgetnek (MTI/EPA)

Dárdaiék bajnoki álmokat dédelgetnek (MTI/EPA)

A Berlinben rendkívül nagy népszerűségnek örvendő magyar labdarúgó úgy vélte: amennyiben a csapat az elkövetkező két fordulóban – a Cottbus és a Leverkusen ellen – ismét győzelmet arat, akkor már valóban megkezdődhet az álmodozás a bajnoki címről. Aminek egyébként a berliniek szerint épp itt az ideje, hiszen a Hertha utoljára 1931-ben nyert bajnokságot.

A szombati, Borussia Mönchengladbach elleni találkozón Dárdai csapata egyik legjobbja volt. Végighajtotta a kilencven percet, gólt szerzett, s bekerült a forduló válogatottjába is. A mostani a 17-ik gól volt, amelyet a védekező középpályás a Hertha színeiben szerzett, de – amint azt az MTI-nek elmondta – különösen büszke arra, hogy – akárcsak ezúttal is – legtöbbször a győztes találatot szerezte.

Korábbi térdsérüléséből Dárdai teljesen felépült, s az amúgy kritikus szaksajtó szerint ismét csapatának egyik fő erőssége lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik