Élet-Stílus

Bravúros győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

Bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe az MKB Veszprém, miután szombaton bravúros győzelmet aratott a spanyol Ademar León otthonában.

A két csapat két hete már találkozott egymással, akkor 28-26-ra nyert a magyar bajnok, amelynek egy újabb győzelem negyeddöntőt ért.

Eleinte minden spanyol gólra Vujin válaszolt, majd amint Peric bemelegedett és sorra hárította a hazai kísérleteket, sikerült 9-6-ra ellépni.

Futott az eredmény után a León, majd emberelőnyben 10-10-re egyenlített. Mocsai Lajos vezetőedző időt kért, együttese pedig újból szárnyakat kapott. Létszámfölényben lendületbe jött a Veszprém, és a szünetre elhúzott. “Szu-Peric” (ahogy a magyar drukkerek hívják) extázisban védett, miközben a támadójáték nagyon hatékonynak bizonyult.

A pihenőt követően Vujin ott folytatta, ahol az első félidőt abbahagyta: hatalmas gólt dobott. A védőfal változatlanul hermetikusan zárt, ennek köszönhetően emberhátrányban sem csökkent a különbség (16-21). A hazaiak a jelentős hátrányuk miatt nagy rohanásba kezdtek, közben több poszton is cseréltek.

Kettős emberelőnyben sem zárkózott fel a León, mert egyszerűen megint nem volt gyenge pontja a Marian Cozma halála után összerázódott Veszprémnek.

Az MKB Veszprém Spanyolországban vívta ki a továbbjutást (MTI archív)

Az MKB Veszprém Spanyolországban vívta ki a továbbjutást (MTI archív)

Aztán a spanyolok újabb létszámfölényükben sorozatban háromszor betaláltak, ezért a záró tíz perc mégis izgalmasan alakult. Lapcevic kiállítása alatt 28-29-re feljött a León, aztán Gulyást is kizavarták a bírók. Büntetőből egyenlíthettek volna a hazaiak, Peric azonban megint bravúrt mutatott be. Mocsai ekkor időt kért, együttese ugyanis öt perce nem talált be.

A paprikás hangulatban az egyenlítés nem maradt el (57. perc). Aztán a kiállításokkal tarkított hajrában Iváncsik Gergő kétszer is betalált, eldöntve ezzel a fontos csatát. A Veszprém jövő szombaton a Montpellier-t fogadja: a csoportgyőzelem lesz a tét – hacsak a Flensburg most vasárnap nem kap ki otthon.

férfi bl, középdöntő

III. csoport, 3. forduló:
León (spanyol)-MKB Veszprém 30-32 (12-17)
Vasárnap:
Flensburg-Handewitt (német)-Montpellier (francia) 17:30
Az állás:
1. Veszprém 8 pont/5 mérkőzés, 2. Flensburg-Handewitt 4/4, 3. Montpellier 3/4 (110-114), 4. León 3/5 (141-146)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik