Élet-Stílus

Halmosi nyolc közé juttatta csapatát

Az FA-kupa nyolcaddöntőjének megismételt mérkőzésén a Hull City Halmosi Péter góljával 2-1-re legyőzte a Sheffield Unitedet, s így az elődöntőbe jutásért az Arsenal–Burnley-párharc továbbjutójával találkozik.

Phil Brown, a hazaiak menedzsere hét helyen változtatott a hétvégi, Tottenham elleni bajnokin pályára lépő csapatán, s a vérfrissítés bevált: a City a 26. percben egy – véleményes – szituáció nyomán vezetést szerzett.

Egy beadás után Naughton „tisztázó” fejese a lécről vágódott le, a hazai játékosok gólt reklamáltak, Peter Walton játékvezető pedig a középpontra mutatott.

A vendégek nem sokkal később egyenlítettek. Halford emelt a kapu elé, s a Hendrie által megcsúsztatott labdát Sharp tuszkolta a hálóba.

A sheffieldi támadó akár a vezetést is megszerezhette volna, ám azok után, hogy Zayette a büntetőterületen belül buktatta, a bíró a jogos büntető helyett Sharpot jutalmazta sárgalappal.

A United mizériáját a remekül játszó Halmosi teljesítette be. A magyar az 56. percben közelről betalált, s ezzel a legjobb nyolc közé lőtte együttesét. A City az elmúlt 38 esztendőben egyszer sem jutott ilyen messzire a legrangosabb angol kupasorozatban. A BBC honlapjának értékelése szerint Halmosi volt a mezőny legjobbja.

fa-kupa, nyolcaddöntő

Hull City-Sheffield United 2-1 (1-1)
Hull, 17 339 néző. Vezette: Walton
Gól: Naughton (öngól, 24.), Halmosi (56.), ill. Sharp (32.)
Hull: Myhill – Doyle, Turner, Zayatte, Ricketts – Mendy, France, Marney, Halmosi – Barmby (Garcia, 73.), Folan (Manucho, 65.).
Sheffield: Kenny – Naughton, Morgan, Walker, Naysmith (Szun Zsihaj, 88.) – Cotterill, Howard, Stephen Quinn, Hendrie (Tahar, 90.) – Halford, Sharp.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik