Élet-Stílus

Bajor-katalán paktum Ribéry ügyében?

A spanyol sajtó szerint a Bayern München vezetősége hajlana arra, hogy nyáron elengedje a francia Franck Ribéryt Barcelonába. Txiki Beguiristain hétvégén Németországba utazik.

Bár a Ribéryért folyó versenyfutásba a Barcelona viszonylag későn kapcsolódott be, a sport.es információi szerint a bajorokkal hagyományosan jó viszonyt ápoló katalán csapat előnyre tett szert a versenytársakkal szemben. Sőt, a lap úgy tudja, a felek egy „előszerződést” már megvitattak, egyelőre viszont nem tudni, a spanyol éllovas kit (vagy mennyit?) ajánlana a francia szélsőért.

A barcelonai konkrét ajánlatra alighanem az idény végéig várni kell. Tény, hogy a távozási szándékát több alkalommal megszellőztető, majd azt rendre visszavonó játékos stílusa – amint azt a spanyol lapok is hangsúlyozzák – illene a Barca’ játékába, s az sem kizárt, hogy a gránátvörös-kékek akár a Bayern „teljes balszárnyára”, azaz a Ribéry-Lahm kettősre is igényt tartanának.

Ribéry a Sporting elleni BL-meccsen is csapata legjobbja volt (MTI/EPA)

Ribéry a Sporting elleni BL-meccsen is csapata legjobbja volt (MTI/EPA)

„Tudok a Barcelona érdeklődéséről, hisz az ügynököm rendszeresen beszámol a történésekről” – árulta el Ribéry a Sport Bildnek.

A sport.es pénteken arról is beszámolt, hogy Txiki Beguiristain sportigazgató hétvégén Németországba utazik. Beguiristain a Hannover-Leverkusen bajnokin a brazil Henrique Adriano Buss játékát követi figyelemmel, a 22 éves egyszeres válogatott védő is a katalánok kiszemeltjei közé tartozik.

Ha teljesülnek a Barca célkitűzései, az alaposan felpaprikázhatja a riválisokat – az „ősellenség” Real Madrid, a BL párosmeccsek óta szintén „haragos” Chelsea, illetve a Manchester City is jelezte érdeklődését, viszont csak a londoniak rukkoltak elő konkrét ajánlattal, de a nyári 40 millió eurós bejelentkezést Münchenben lesöpörték az asztalról.

Txiki Beguiristain: útra készen (sport.es)

Txiki Beguiristain: útra készen (sport.es)

A két elnök, Joan Laporta és Franz Beckenbauer remek kapcsolatán kívül az is a Barcelona mellett szól, hogy Ribéry könnyedén beilleszkedhetne csapatába – Abidal, Henry, Eto’o, Yaya Toure, Keita és a Monacónál megfordult Marquez is folyékony „francia”, ráadásul nem kizárt, hogy végül a szélső „országos cimborája” Benzema is a Camp Nouban köt ki.

A sport.es úgy tudja, akár játékos-cserék is színesíthetik a két klub közötti megállapodást – a Bundesligában korábban már helytállt, s jelenleg mintegy 8 millióra taksált Hleb lehet az egyik opció. A mérleg másik serpenyőjébe a Real csempészhet bizonytalanságot. Amennyiben ismét Florentino Perez kezébe kerül a marsallbot, s ígérete szerint Zinedine Zidane lesz a sportigazgató, a francia legenda a Bernabéuba csalogathatja honfitársát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik