Élet-Stílus

Új arcok a női kézilabda-válogatottban

Több új játékos is meghívást kapott a magyar női kézilabda-válogatottba a jövő heti Pannon-kupára. Ugyanakkor Pálinger Katalin ezúttal nem szerepel a keretben.

Imre Vilmos szövetségi kapitány – aki hétfőn távozott a csőd szélén álló Dunaferr csapatától – ezúttal pihenőt adott néhány meghatározó játékosnak, például a kapus Pálinger Katalinnak, ugyanakkor az eddig a bő kerethez tartozó debreceni Bognár Barbara, a váci Orbán Adrienn vagy a békéscsabai Cifra Anita most, a Pannon-kupán debütálhat majd a „nagyok” között.

A március 4-én kezdődő háromnapos tornán, amelyen sorrendben Szlovénia és Svédország lesz az ellenfél – egy-két alapember sérülés miatt nem állhat a szövetségi kapitány rendelkezésére.

Pálingernek pihenőt adott a szövetségi kapitány (MTI)

Pálingernek pihenőt adott a szövetségi kapitány (MTI)

„A szlovákok elleni júniusi világbajnoki selejtezőre készülünk. Most azok is kapnak bizonyítási lehetőséget, akik eddig a B-csapattal játszottak mérkőzéseket, de a klubjukban jó formában vannak. Pálinger jelezte: most és a nyáron pihenni akar, így a szlovákok ellen nélküle kell győznünk” – jegyezte meg Imre Vilmos a kupát felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az eddigi nyolc Pannon-kupából csak egyszer nem nyert a hazai gárda, s jó az esély arra, hogy most is itthon marad a trófea.

A szlovénok ellen 92, az utóbbi időben sokat fejlődött svédekkel szemben pedig 80 százalékos a magyarok győzelmi mutatója.

A torna programja:
Március 4., szerda (Ózd):
Magyarország-Szlovénia, 18:00

Március 5., csütörtök (Felsőzsolca):
Svédország-Szlovénia, 18:00

Március 6., péntek (Miskolc):
Magyarország-Svédország, 18:00

A magyar keret
Kapusok: Pastrovics Melinda (DVSC), Herr Orsolya (Győr)
Mezőnyjátékosok: Vérten Orsolya (Győr), Vincze Melinda (Fehérép, Tomori Zsuzsanna (Győr), Mörtel Renáta (Ljubljana), Bognár Barbara (DVSC), Görbicz Anita (Győr), Herr Anita (Győr), Hornyák Ágnes(Győr), Sopronyi Anett (Nyíradony), Orbán Adrienn (Vác), Kovacsicz Mónika (Viborg), Balogh Barbara (FTC), Szamoránsky Piroska (FTC), Cifra Anita (Békéscsaba).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik