Élet-Stílus

Nedved a szezon végén visszavonul

Pavel Nedved, a Juventus cseh középpályása bejelentette, hogy a szezon végén befejezi a pályafutását, és sietve hozzátette: az elhatározásán akkor sem változtat, ha csapata olasz bajnok és/vagy Bajnokok Ligája-győztes lesz.

„A döntésem végleges, nem számít, ha bajnokok leszünk, vagy esetleg megnyerjük a Bajnokok Ligáját, az idény végén mindenképpen abbahagyom” – nyilatkozta az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapjának a Juventus 36 éves középpályása.

Nedvedben már korábban is felmerült a visszavonulása gondolata, de 2007-ben és 2008-ban is folytatás mellett döntött, és mindkétszer egyéves szerződést kötött a Juventusszal. Mielőtt Torinóba szerződött volna, a Dukla és a Sparta Praha, valamint a Lazio mezét is magára öltötte.

A szezon végén elbúcsúzik (MTI/EPA)

A szezon végén elbúcsúzik (MTI/EPA)

A Spartával egyszeres csehszlovák, majd kétszeres cseh bajnok volt, míg a rómaiakkal 1999-ben KEK-et, egy kévvel később pedig scudettót is nyert. 2001-ben igazolt a Juventushoz, és a „zebrákkal” 2002-ben és 2003-ban aranyérmes lett a Serie A-ban, s akkor is kitartott az „Öreg Hölgy” mellett, amikor a torinói klubot bundabotrány miatt a B ligába száműzték, s megfosztották 2005-ös és 2006-os bajnoki címétől.

Nedved 2003-ban a BL-döntőig vezette a Juventust (az AC Milan ellen eltiltása miatt nem játszhatott), majd megkapta a legjobb Európában játszó labdarúgónak járó Aranylabdát.

„Még élvezem a futballt, de fizikálisan és mentálisan is úgy érzem, eljött az ideje annak, hogy a fiatalok átvegyék a helyemet, és szeretnék többet foglalkozni a családommal” – így Nedved, aki a cseh válogatott mezét 2006-ban akasztotta szögre.

A nemzeti csapatban – amellyel 1996-ban, Angliában Európa-bajnoki döntős volt – 91-szer szerepelt, s 18 gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik