Élet-Stílus

Csak jövőre lesz új Microsoft Office

Az irodai szoftvercsomag soron következő verziója az Office 14 névre hallgat, nagy újdonsága, hogy webes felületű verzió is készül belőle.

Egyszerre több forrás is beszámolt Steve Ballmer vezérigazgató kijelentéséről, miszerint az Office 14 kétségkívül fontos újítás lesz, amibe azonban idén biztosan nem kóstolhatnak majd bele az érdeklődők. Ballmer ezt a pénzügyi elemzők számára készített webcast során árulta el, miközben arra is tett utalást, hogy a Windows Mobile 7 operációs rendszerrel készülnek. Ez utóbbiról azonban semmit nem árult el (a szintén 2010-es megjelenésen kívül), így a fő hír, hogy az Office-csomag új verziója idén biztosan nem jelenik meg.

A vezérigazgató kijelentése azért érdekes, mert tavaly nyáron a jól értesültek arról értekeztek, hogy az irodai csomag még 2009-ben széles körben elérhető lesz, ráadásul már az első félévben elkészülnek majd a munkálatokkal. A most bejelentett, akár egyéves késés viszont azt jelenti, hogy a külső fejlesztők is kénytelen átütemezni elképzeléseiket, hiszen a kész termék hiányában meglehetősen sok kérdőjel marad számukra. A Microsoft szóvivője később megerősítette Ballmer kijelentését, kiemelve, hogy az Office 14 széles körben csak a következő év során válik majd elérhetővé.

A vállalathoz kapcsolódó hír, hogy az Európai Bizottság újabb figyelmeztetést küldött Redmondba, amelyben arra hívják fel az illetékesek figyelmét, hogy a Windows 7 európai kiadásában meg kell könnyíteniük az alternatív böngészők alapértelmezett használatát. A testület ugyanis továbbra is úgy véli (a riválisok panaszainak helyt adva), hogy az Internet Explorer beépített jellege miatt nagy előnyhöz jut a mindennapos használat során, ez pedig nem felel meg az üzleti versennyel kapcsolatos előírásoknak. Ismét komoly pénzbüntetéssel fenyegetnek, amennyiben a szoftvercég nem lép időben – kérdés, hogy ez mennyire félemlíti meg az amerikai óriást.

A Google ezalatt jelezte, hogy csatlakozik a bírósági perhez, így újabb céggel bővül a Microsoft praktikáit kifogásoló csoport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik