Élet-Stílus

Phelps májusban tér vissza

A 14-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps májusban egy charlotte-i úszóversenyen tér vissza, miután letöltötte három hónapos eltiltását.

A viadal szervezői kedden jelentették be, hogy a pekingi olimpia nyolcszoros bajnoka részt vesz a május 14. és 17. közötti eseményen, amelyet a 23 esztendős úszófenomén az első „bemelegítésnek” szán a júliusi, római világbajnokság előtt.

Májusban újra gyorsasága miatt kerülhet címlapokra (MTI/EPA)

Májusban újra gyorsasága miatt kerülhet címlapokra (MTI/EPA)

Phelpsről a News of the World című brit lap február elején közölt egy képet, melyen marihuánaszívásra alkalmas pipát tartott a szájához. Az újság ugyan nem állította, hogy kábítószert szívott, ám jelezte: az eszközt általában arra használják.

Phelps elismerte, hogy a fotó valódi, egyben bocsánatot kért mindenkitől, és hangsúlyozta: többet nem fordul elő az eset.

Az amerikai úszószövetség az eset hatására három hónapra felfüggesztette Phelps versenyzési jogát, de jelezte, nem doppingvétségről van szó. Az amerikai hatóságok kábítószer-fogyasztás gyanúja miatt folytattak vizsgálatot, de bizonyítékok hiányában nem indítottak bűnvádi eljárást az úszó ellen.

Szponzorai közül a Kellogg elpártolt a vétkező Phelps mellől,
a szendvicsgyártó Subway viszont kitartott mellette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik