Élet-Stílus

Megjavult a Gmail, elromlott a News

Nincs jó napja a Google-nak. Kedden tizenegy órától az egész világ számára elérhetetlen volt a Google levelezőszolgáltatása. A levelezőrendszert magyar idő szerint két órára sikerült megjavítani. Délután viszont elérhetetlennek bizonyult a Google News.

A nagyobb techsite-okon sokáig nem jelent meg érdemi közlemény az esetet illetően. Annyit tudni, hogy a Google levelező szolgáltatása kedden délelőtt fél tizenegy körül halt meg – írta a Technet.hu

Úgy tűnik, a hiba az egész világra kiterjedt; a Gmail üzemzavaráról a Twitteren kezdett el terjedni a hír, a Google üzemeltetőit is értesítették, ahonnan azt a választ kapták, hogy tudnak a hibáról, és dolgoznak rajta.

Mindez nem az első komolyabb leállása a levelezőrendszernek, a legutóbbi nagy összeomlás 2008 augusztusában volt. Akkor ugyanez az 502-es számú hibakód volt látható, és hasonlóan a mostanihoz, azok, akik POP, IMAP vagy iGoogle-on keresztül szerették volna elérni a levelezésüket, meg tudták azt tenni.

Nem ad híreket (FN.hu)

Nem ad híreket (FN.hu)

A Gmail segítségnyújtás oldalán mindössze egy szűkszavú bejegyzést tettek közzé a jelenlegi esettel kapcsolatban, miszerint a problémát észlelték, és dolgoznak a megoldásán, majd egy második közleményben elnézést kértek a történtekért.

A Google kellemetlenségei ezzel nem értek véget, mivel délután 16.00 óra körül magyar idő szerint, a Google News oldal mondta fel a szolgálatot egy időre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik