Élet-Stílus

Olaszországban tesztelik a narancssárga lapot

Szokatlan kéréssel fordult a leghangosabb drukkerekhez a kiesés ellen küzdő Middlesbrough biztonsági főnöke. Olaszországban a narancssárga kártya tesztelését fontolgatják, Solksjaert pedig meghívták norvég szövetségi kapitánynak. Rövid hírek a foci világából.

Middlesbrough biztonsági főnöke levelet írt a csapat szurkolóinak, amiben arra kérte őket, hogy viselkedjenek a hazai meccseken. Sue Watson arra szólította fel „az 53A szektorban ülő kedves szurkolókat”, hogy maradjanak a helyükön, és ne hangoskodjanak.

Az említett szektorban, ahogy mindenhol Angliában kötelező ülve maradni, de a rajongók az izgalmas helyzeteknél vagy góloknál állva éltetik a csapatukat. Watson szerint ez egyáltalán nincsen ínyére a többi szurkolónak, ezért egy kéréssel zárta a levelét. „Kérem fejezzétek be! Ha gólt lövünk nyugodtan ünnepeljetek, de az állandó zaj a rajongóink agyára megy.”

Narancssárga lap

Hamarosan tesztelhetik kísérletképpen olasz labdarúgó-bajnokságban a narancssárga lapot. A tervek szerint az idáig ismert sárga és piros lapot közötti átmenetként mutatnák fel a játékvezetők, az érintett játékosnak pedig néhány percre el kellene hagynia a játékteret.

Collina a kezdeményezés mellé állt (MTI/EPA)

Collina a kezdeményezés mellé állt (MTI/EPA)

Az év játékvezetőjének hatszor megválasztott Pierluigi Collina támogatja Michel Platininek, az UEFA elnökének erre vonatkozó kezdeményezését. Az olasz futballszövetség játékvezetői bizottságában dolgozó egykori sípmester szerint a liga készen áll a forradalmi újítás tesztelésére. Az olasz szövetség elnöke, Giancarlo Abete is beleegyezését adta.

A FIFA szabályalkotó testülete február 28-án, Manchesterben tárgyal a tervezett szabálymódosításról.

Solskjaer nem vállalta

Januárban felajánlották neki a norvég labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját, ám Ole Gunnar Solskjaer úgy döntött, hogy egyelőre marad egykori sikerei helyén.

“Egy norvég futballista számára nincs nagyobb dolog, mint a nemzeti csapatot irányítani, ezért is volt olyan nehéz nemet mondani. Úgy gondolom, ennek még nem jött el az ideje, és nem akartam most elhagyni Sir Alex Fergusont” – mondta a 35 éves Solskjaer, aki jelenleg játékos karrierje sikereinek helyszínén, a Manchester Unitednél irányítja a tartalékcsapatot.

A 67-szeres válogatott támadó folyamatos sérülései miatt 2007. augusztus 27-én hagyott fel az aktív játékkal.

Nagypapa lett Maradona

Diego Maradona, az argentinok egykori zseniális futballistája azt mondta, hogy egészen megfiatalodott, mióta megszületett az unokája. “Megcsapott az ifjúság szele, amikor megláttam őt” – mondta a jelenlegi argentin szövetségi kapitány, majd hozzátette: “Benja hatvan százalékban Maradona és negyvenben Agüero.”

Giannina, Maradona lánya csütörtökön Madridban adott életet Benjaminnak. A kisfiú édesapja Sergio Agüero, az Atlético Madrid argentin válogatott támadója, aki a 48 éves szakvezető játékosa a nemzeti tizenegyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik