Élet-Stílus

Villa gólt lőtt, mégis negatív hős lett – videó

David Villa amennyit használt, legalább annyit ártott a Valenciának La Corunában, míg az Osasuna Vadócz Krisztiánnal nyert a Primera División 24. fordulójában.

David Villa a 25. percben előnyhöz juttatta a Valenciát a hozzá hasonlóan a nemzetközi kupaszereplésre hajtó Deportivo La Coruna otthonában. Egy védőtől ajándékba kapott labdát 16 méterről lőtte a bal felsőbe, és ezzel hét forduló alatt a hetedik gólját szerezte, összesen 19-nél jár, de mégsem lett hős, sőt!


Perez Burrull lezavarta a pályáról Villát (MTI/EPA)

Perez Burrull lezavarta a pályáról Villát (MTI/EPA)

A válogatott csatár kis híján a Valencia vesztét okozta, a 76. percben ugyanis kiállította magát: teljesen feleslegesen nekiszaladt az ellen kapusának, így második sárga lapját is megkapta a meccsen, csapata pedig kisvártatva kapitulált.

Adrian Lopez fejesével egyenlített a Deportivo La Coruna, amely kis szerencsével a hajrában akár a győzelmet is megszerezhette volna. Ugyanakkor maradt az 1-1, így a Valencia az ötödik, a Deportivo La Coruna pedig a nyolcadik helyen áll, de az közvetlen élmezőny mögött meglehetősen sűrű a mezőny (a Real Valladolidot idegenben legyőző Malaága már hatodik).

Hátul is egymás sarkát tapossák a csapatok. A kiesés ellen menekülők közül a Recreativo ikszelt, a Real Mallorca és az Osasuna viszont nyert, a Santander, illetve a Numancia ellen.

Az Osasunában Vadócz Krisztián a 91. percben lépett pályára. A pamplonai csapat ötször nyert eddig a bajnokságban, ebből háromszor úgy, hogy a magyar légiósát is foglalkoztatta. Az Osasuna jelenleg a 17. helyen áll.



Primera División, 24. forduló:


Deportivo La Coruna-Valencia 1-1 (0-1)


Gól: Adrian Lopez (79.), ill. Villa (25.)

Kiállítva: Villa (76., Valencia)

Real Mallorca-Racing Santander 1-0 (0-0)


Gól: Jurado (88.)

Kiállítva: Garay (49., Santander)

Osasuna-Numancia 2-0 (2-0)


Gól: Plasil (2.), Shojaei (35.)

Recreativo Huelva-Almería 1-1 (0-0)


Gól: Camunas (59.), ill. Negredo (76., 11-esből)
Kiállítva: Crusat (21., Almeria)

Real Valladolid-Málaga 1-3 (0-2)


Gól: Goitom (82.), ill. Luque (7.), Apono (29., 11-esből), Nacho (88.)

Getafe-Athletic Bilbao 1-1 (1-1)


Gól: Soldado (16.), ill. Lloerente (40.)



Szombaton játszották:

Sevilla-Atlético Madrid 1-0
Barcelona-Espanyol 1-2
Real Madrid-Real Betis 6-1
Villarreal-Sporting Gijon 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik