Élet-Stílus

Rövidesen hazatérhet Pistorius

Orvosai szerint teljesen felépülhet a hétvégén hajóbalesetet szenvedett amputált lábú, dél-afrikai atléta. Oscar Pistoriust vasárnap megműtötték, és hamarosan hazaengedik.

A 22 éves sprinter súlyos arc- és fejsérüléseket szenvedett a hétvégén, amikor egy barátjával a Vaal folyón hajókázott. A baleset körülményeiről egyelőre nem sokat tudni, Pistoriust egy helyi kórház intenzív osztályán kezelték, majd vasárnap Johannesburgba szállították, ahol megműtötték.

“Az agya nem károsodott a balesetben. Hamarosan hazatérhet” – nyilatkozta Anchen Laubcher, a mentésben résztvevő orvosi stáb egyik tagja. Az atléta menedzsere, Peet van Zyl úgy nyilatkozott, hogy Pistorius már a márciusi világbajnokságon szeretne rajthoz állni: “Oscar hamarosan visszatér, szerencsére nem olyan súlyosak a sérülései, mint először gondoltuk.”

A lábprotézisekkel futó sportember, akinek születési rendellenességek miatt 17 hónapos korában mindkét lábszárát amputálták, három aranyat nyert a tavalyi paralimpián, és sokáig harcban volt azért, hogy az épek ötkarikás eseményén is részt vehessen Pekingben. Végül azonban nem tudta teljesíteni a kiküldetési szintet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik