Élet-Stílus

Golfpályás turistaközpont épül Székelyföldön

Románia első nemzetközi szintű golfpályáját tervezik megépíteni, továbbá szálloda és apartmantelep építését is tervezik a Kovászna megyei Vargyason (Varghis) osztrák befektetők.

A Riverside ingatlanközpontban 160 szobás szállodát, 80–120 apartmant, sportpályákat és gyógyfürdőt építenek. A fűtést megújuló energiaforrásból kívánják nyerni. Terveznek egy bevásárló utcát, ahol a helyi termelők emlék- és ajándéktárgyakat árulhatnak – íra a kolozsvári Krónika és a bukaresti Új Magyar Szó napilap.

Az építkezés 2010 tavaszán kezdődhet el. A befektetés öt év alatt valósul meg, és 60 millió euróba (18 milliárd forint) kerül. A kivitelezést két cég, a Transilvanian Business Development és a CEE Real Estate végzi majd el.

A fő befektető az osztrák Raiffeisen Bank, a beruházási terveket ismertető Ernst Pebal üzletember részesedése 30 százalék. Az építkezés alatt 500–700 munkahely jön létre, a kész turisztikai központokban 100–150-en dolgoznának majd folyamatosan. A helyszín kiválasztásakor figyelembe vették, hogy a Brassó melletti Vidombákon (Ghimbav) nemzetközi repülőtér épül, és a közelben halad majd el az autópálya is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik