Élet-Stílus

Armstrong hetedik lett Kaliforniában

A hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong a hetedik helyen végzett a Kaliforniai kerékpáros körversenyen. A viadalon csapat- és honfitársa, a szintén asztanás Levi Leipheimer diadalmaskodott - zsinórban harmadszor.

Levi Leipheimer az utolsó, nyolcadik szakaszon is megtartotta vezető helyét az összetettben, így 2006-os és 2007-es győzelme után zsinórban harmadszor nyert Kaliforniában.

Csapatának, az Asztanának is kiválóan sikerült a verseny, hiszen a 35 éves Leipheimeren kívül még két társa került az első tízbe, a spanyol José Luis Rubiera, illetve Lance Armstrong .
Utóbbi 1:46 perces hátránnyal a hetedik helyen végzett a visszatérését követő második profi versenyén. Korábban, az ausztráliai Tour Down Underen a 29. helyet szerezte meg.

Leipheimer (jobbra) és Armstrong (MTI/EPA)

Leipheimer (jobbra) és Armstrong (MTI/EPA)

A három és fél évet kihagyott amerikai klasszis a Kaliforniai körverseny vasárnapi, utolsó szakasza után azt mondta, élvezte a kerékpározást, és azzal sem volt gondja, hogy csapattársát, Leipheimert kellett segítenie, hozzátette, különösebb elvárás amúgy sem volt vele szemben. Az időeredmények és főleg a helyezések tükrében optimista az Asztana jövőjét illetően.

A korábbi hétszeres Tour de France-győztes bringás a Giro d’Italián és – természetesen – a francia körversenyen is indul.

„A Tour-győzelemhez erősnek és könnyűnek kell lenned, amennyire csak lehet. Erőt illetően nem állok olyan rosszul, viszont sokkal könnyebb is lehetnék” – mondta Armstrong.

8. szakasz, Rancho Bernardo-Escondido, 155.8 km:
1. Fränk Schleck (luxemburgi, Saxo Bank) 3.48.39
2. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas) 2 mp hátrány
3. George Hincapie (amerikai, Columbia) 40 mp h.

9. Levi Leipheimer (amerikai, Asztana) azonos idő
31. Lance Armstrong (amerikai, Asztana) a.i.

A Kaliforniai körverseny végeredménye:

1. Levi Leipheimer (amerikai, Asztana) 31:28:21
2. David Zabriskie (amerikai, Garmin) 36 mp hátrány
3. Michael Rogers (ausztrál, Columbia) 45 mp h.

7. Lance Armstrong (amerikai, Asztana) 1:46 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik