Élet-Stílus

Az Espanyol megállította Messiéket – videó

A Barcelona második szezonbeli vereségét a városi riválistól szenvedte el a spanyol bajnokságban. A Real Madrid egy félidő alatt hatot berámolt a Betisnek, és így hétpontosra csökkent a lemaradása a katalánokkal szemben. A Villareal és a Sevilla is nyert.

Az újonc Numancia után az Espanyol másodikként verte meg a bajnokságban a Barcelonát. A városi derbire nagyon felszívta magát a „kiscsapat”, Messiék nem találtak fogást az első félidőben a vendégeken. Pep Guardiola csapatának a dolga a folytatásban még nehezebb lett, miután Keita egy kemény belemenés után azonnal piros lapot kapott.

A szünetig így sem esett gól, a fordulás után azonban egy volt Barca-játékos, Ivan de la Pena rövid időn belül eldöntötte a három pont sorsát: előbb fejjel, majd Valdes-kapus hajmeresztő hibáját követően egy pazar emeléssel vette be a listavezető kapuját. A hátralévő időben ment előre a Barcelona, és Touré révén szépített is, a pontmentés azonban elmaradt.




Barcelona 1-2 Espanyol Barcelona-Primiera Division – MyVideo

A szintén hazai pályán szereplő Real Madrid a nagy riválissal ellentétben hamar megmutatta a Betisnek, hogy ezen az estén nincsen keresnivalója. A fővárosiak a legjobbkor, a BL tavaszi rajtja előtt kerültek csúcsformába. Higuain már a hetedik percben betalált, majd az eddig visszafogott Huntelaar volt gyors egymásutánban kétszer eredményes. A holland válogatott két lesipuskás találatára a másik oldalon Oliveira válaszolt, de még mindig az első félidőben Raúl is duplázott.

A rutinos támadó egy gyönyörű kapáslövéssel, majd egy látványos emeléssel 5-1-re alakította az állást, és ezzel még mindig nem volt vége az első félidő góltermésének. A ráadás pillanataiban Ramos fejjel állította be a végeredményt. A szünet után a madridiak érthető okokból már tartalékoltak a hétközi, Liverpool elleni Bajnokok Ligája találkozóra.A Villareal-Gijón-összecsapás második percében már 1-1 volt az állás, Rossi (2.) illetve Bilic (1.) góljaival. A folytatásban elmaradt a góleső, az Európa-bajnok Capdevila találatával a sárga tengeralattjáró tartotta otthon a pontokat.

A Sevilla is hazai pályán győzött, az Atletico Madrid ellen Jesus Navas (87.) volt a nyerőember.Primera División, 24. forduló:


FC Sevilla-Atlético Madrid 1-0


Gól: Jesus Navas (87.)

FC Barcelona-Espanyol 1-2 (0-0)


Gól: Touré (62.), illetve De la Pena (50., 54.)

Piros lap: Keita (38., Barcelona)

Real Madrid-Real Betis 6-1 (6-1)


Gól: Higuain (7.), Huntelaar (15., 24.), Raúl (36., 42.), Ramos (45.), illetve Oliveira (30.)

FC Villarreal-Sporting Gijon 2-1(2-1)


Gól: Rossi (2.), Capdevila (36.), illetve Bilic (1.)

Később:

Real Mallorca-Racing Santander 17 ó
Osasuna-Numancia 17
Recreativo Huelva-Almería 17
Real Valladolid-FC Málaga 17
Getafe-Athletic Bilbao 19
Deportivo La Coruna-FC Valencia 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik