Élet-Stílus

Hiddinkkel győzött a Chelsea

Guus Hiddink győzelemmel debütált a Chelsea kispadján: a Premier League 26. fordulójában a londoni kékek 1-0-ra győztek az Aston Villa otthonában, és a birminghami együttest megelőzve feljöttek a tabella harmadik helyére. A Manchester United ismét nyert, így már nyolc ponttal vezet a Liverpool előtt.

A holland Guus Hiddink irányításával a Chelsea 1-0-ra diadalmaskodott az Aston Villa otthonában, így a birminghami együttest megelőzve feljött a tabella harmadik helyére.

Az első félidőben a Chelsea diktálta az iramot, és a 19. percben Nicolas Anelka révén meg is szerezte a vezetést: a francia csatár egy formás akció végén lőtt a kapu bal oldalába.

A vendégnek Ashley Young szabadrúgásánál szerencséjük is volt, a Petr Cech helyett a kapufa mentett. A szünet után a birminghamiak kerültek fölénybe, de hajrában a londoniaknak is voltak helyzeteik, de az eredmény már nem változott.

Hiddink elégedett lehet (MTI/EPA)

Hiddink sikerre vezette a Chelsea-t (MTI/EPA)

„Ha nekünk ilyen játékosaink vannak, használni kell őket” – magyarázta Hiddink, miért küldte egyszerre a pályára Anelkát, Didier Drogbát és Salomon Kalout. A meccset így értékelte: „Az első félidőben jól futballoztunk, de nem szereztük meg a második gólt, pedig azzal kényelmes helyzetbe kerültünk volna. A szünet után lehettünk volna jobbak is, de ezért elégedett vagyok, hiszen egy jó ellenfél otthonában szereztünk három pontot.”

Hiddink bemutatkozása jól, míg Andrej Arsaviné felemásra sikerült. Az Arsenal orosz légiósa kiválóan játszott, csapata legjobbja volt, az első 15 percben kis szerencsével akár két gólt is rúghatott volna a Sunderlandnek. De nem talált be, mint ahogy a társai sem tudtak túljárni Fülöp Márton eszén, így a Sunderland értékes pontot szerzett az Emirates Stadionban.

A listavezető Manchester United 2-1-re legyőzte a vendég Blackburn Roverst, így már nyolc ponttal vezet a vasárnap a Manchester Cityt fogadó Liverpool előtt. Nani pazar átadása után Wayne Rooney a 23. percben juttatta előnyhöz a bajnoki címvédőt, csakhogy Roque Santa Cruz kisvártatva egyenlített: higgadtan fektette el Tomasz Kuszczakot, majd lőtt a kapuba.

A Manchester United hosszú idő után kapott újra gólt az
angol bajnokságban (ezt megelőzően tavaly november 8-án kapitulált), ám mivel szombat este a lengyel Kuszczak húzott kesztyűt, Edwin van der Sar góltalansági rekordja tovább él.

A három pontot sorsát aztán a 60. percben az aranylabdás Cristiano Ronaldo döntötte el egy pazar szabadrúgásgóllal. A MU megszenvedett a sikerért, de végül csak hozta a „kötelezőt”…

Premier League, 26. forduló:
Arsenal-Sunderland 0-0

Bolton Wanderers-West Ham United 2-1 (2-0)
Gól: Taylor (10.), Davies (11.), ill. Parker (66.)

Middlesbrough-Wigan Athletic 0-0

Stoke City-Portsmouth 2-2 (0-0)
Gól: Beattie (78., 80., az elsőt 11-esből), ill. Kranjcar (75.), Shawcross (90., öngól)

Aston Villa-Chelsea 0-1 (0-1)
Gól: Anelka (19.)

Manchester United-Blackburn Rovers 2-1
Gól: Rooney (23.), C. Ronaldo (60.), ill. Cruz (32.)

Vasárnap:
Fulham-West Bromwich Albion, 14:30
Liverpool-Manchester City, 16:00
Newcastle United-Everton, 17:00

Hétfő:
Hull City-Tottenham Hotspur, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik