Élet-Stílus

Pucér, éneklős Oscar-gálát ígérnek

"A zömét pucéran csináljuk, és énekelni fogunk az egész show alatt" - viccelődött Hugh Jackman, a készülő Oscar-gála házigazdája.

Az ausztrál filmszínész – aki a People magazin szerint manapság a legvonzóbb férfinak számít – az Amerikai Filmakadémia vasárnapi díjkiosztó ceremóniájáról “árult el” pikáns részleteket a hollywoodi Kodak Színházban.

A köszönőbeszédeket idén énekelni fogják a díjazottak. A dalra fakadó sztárok mögött pedig táncosok lejtenek majd, szóval az egész nagyon szép és megható lesz – ígérte Hugh Jackman. A 40 éves showman végül azt is bevallotta, hogy ha korábban nem vezette volna már a Tony-díjak gálaestjét, most biztosan sokkal idegesebb lenne.

A gálaest házigazdája valós részleteket természetesen nem árulhatott el, ám a szervezők azt már korábban nyilvánosságra hozták, hogy az elmúlt évek egyre csökkenő nézettsége miatt számos ponton szakítottak a korábbi hagyományokkal. Az Oscar-gála szokásos bevezető monológját is kigyomlálták, hogy több spontaneitás legyen a műsorban, és a nagy presztízsű filmes rendezvényt inkább a “parti és az ünneplés” felé próbálták elvinni.

Értesülések szerint Heath Ledger, a posztumusz Oscar-díjra jelölt ausztrál színész családja és a tíz Oscarra nevezett Gettómilliomos című film indiai gyermeksztárjai is részt vesznek az Amerikai Filmakadémia vasárnapi díjkiosztó gálaestjén.

Danny Boyle Mumbaiban játszódó filmjének mind a kilenc gyermekszereplője Los Angelesbe utazik a Fox Searchlight jóvoltából. A stúdió egészen az utolsó pillanatig szervezte útjukat, mivel a Mumbai egyik nyomornegyedéből kiválogatott gyerekeknek megfelelő okmányok híján nem volt könnyű útlevelet és vízumot szerezni.

“Boldogan megyek az Oscarra. A barátaim szerint +annyira jó a sorsom+. Cseppet sem félek. Készítek majd egy csomó képet, és megmutatom az ittenieknek” – mesélte csütörtökön, a felszállás előtt pár órával a 9 éves Rubina Ali, akit a nagybátyja kísér el a nagy útra.
A vörös szőnyegen lépdel majd Dev Patel, a nyomorból egy tévés kvízjáték főnyereményével kikászálódó főhős megtestesítője, és a film másik sztárja, Freida Pinto is, akit a Vogue magazin máris új divatikonként emleget.

A 28 évesen tavaly januárban elhunyt Heath Ledger családjának tucatnyi tagja érkezett Hollywoodba. Azt még nem tudni, hogy valamelyikük átveszi-e nevében az Oscar-díjat, ha A sötét lovag mellékszerepéért neki ítéli a filmakadémia, de az már kiderült: ha megkapja, hároméves kislánya, Matilda öröksége lesz majd.
A Ledger család csütörtökön részt vett azon a rendezvényen, amelyet az Ausztrálok Filmen elnevezésű szervezet rendezett az ausztrál származású Oscar-jelöltek számára. Ennek keretében adták át a tavaly júniusban alapított Heath Ledger Ösztöndíjat is. A támogatást a 29 éves Oliver Ackland nyerte el, aki példaképének nevezte elhunyt pályatársát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik