Élet-Stílus

Még a Microsoft oldalával is hadilábon áll az új Explorer

Az új böngésző sokkal nyitottabb lett a szabványok felé ezzel viszont rengeteg nagyforgalmú oldalt nem tud helyesen megjeleníteni.

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a szoftvercég végre meglépte a kötelezőt, és úgy döntött, hogy jobban a szabványokhoz igazítja saját böngészőjét, amely eddig külön utakon járt, sok fejtörést okozva ezzel a webfejlesztőknek. Teszik ezt annak tudatában, hogy az interneten számos weboldal készült kifejezetten a korábbi verziók szájíze szerint, ami azt jelenti, hogy ezúttal az integrált kompatibilitási módot kell bekapcsolnunk majd annak érdekében, hogy ezen portálok helyesen jelenjenek meg a böngészőben.

A Microsoft némileg megkönnyítette a felhasználók dolgát, hiszen a legújabb előzeteseknél az IE8 automatikusan a szükséges módba vált, amennyiben rendelkezünk az ehhez szükséges listával. A vállalat oldaláról már letölthető a Vista, valamint az XP operációs rendszereket használóknak szánt részletes lista, amely több mint 2400 internetes oldal címét tartalmazza, maga a lista pedig a tesztelők visszajelzései alapján folyamatosan bővül. Amennyiben ezen címek egyikére tévedünk, a program rögtön kompatibilitási módba kapcsol, hogy elkerülje a megjelenítési problémákat.

Még a Microsoft oldalával is hadilábon áll az új Explorer 1

A lista igazi érdekessége, hogy számos gyakran látogatott, nagyon is népszerű portált találunk rajta, amelyek közül a Microsoft saját internetes oldala sem maradt ki – jellemző a szoftvercégre, hogy saját oldalai esetében igyekszik kizárni az alternatív böngészők használatának lehetőségét. A címek között azonban szerepel a Google, a Baidu, a Yahoo, az Amazon, az eBay, az MSN, valamint számos más jól ismert név is.

Egyértelmű tehát, hogy az igazi kompatibilitás megteremtéséhez számos nagy cég hasonló lépésére lesz szükség, és jó időbe telik majd, míg ezen oldalakat jobban a szabványokhoz igazítják az illetékesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik